Ето какво ще се случи, ако хапвате риба два пъти седмично


Ето какво ще се случи, ако хапвате риба два пъти седмично
Снимка: iStock

Рибата е сред най-полезните храни, които познаваме и е добра алтернатива на месото, за хората които го избягват. Често обаче се пренебрегва и не присъства в менюто. И това трябва да се промени!

Хубаво е да хапвате риба поне два пъти в седмицата.

Ето защо:

Подобрява здравето на мозъка

Рибата е богата на мазнини известни като омега мастни киселини. Липсата им в диетата ускорява стареенето на мозъка, възможно е да се появят проблеми с паметта и когнитивните функции.

Намалят риска от сърдечни болести

Омега 3 имат изключително добро действие върху сърдечно съдовата система и сърцето, те понижават нивата на триглицеридите,регулират съсирването на кръвта и свиването на кръвоносните съдове. Подобрявят и кръвното налягане.

Вижте още: Това ще се случи, ако ядете по едно сварено яйце всеки ден!

Рибата е чудесен източник на протеин

Протеинът е крайно важен за поддържането на здрави мускули, органи, кръвоносни съдове и хормоните в тялото. На практика се използва от всяка система на тялото.

Богата е на Йод

Това е жизненоважен минерал , който тялото не мода произведе само. Той е много важен за функцията на щитовидната жлеза, която пък е отговорна за много процеси, апетит и имунна система също!

Съдържа Витамин Д

Този витамин е с редица важни ползи, поддържа здравето на костите и зъбите, подкрепя имунната система, мозъка и нервната система, важен е и за тестостерона при мъжете.

Съдръжанието и включва също и Вит Б12, Фосфор, ниацин, желязо и други есенциални за тялото ни нутриенти.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама