Храни, които не трябва да претопляме в микровълновата


Храни, които не трябва да претопляме в микровълновата
Снимка: iStock/Guliver

Независимо колко вкусни и полезни са вашите ястия, те могат да загубят здравословните си ползи и дори да ви причинят вреда, ако ги претопляте в микровълновата.

Представяме ви някои храни, които трябва да ядете веднага, след като са сготвени.

Целина

Целината е прекрасна съставка за супа, но само до момента, докато я поставите в микровълновата. Този зеленчук съдържа нитрати, които се превръщат в токсични и канцерогенни нитрозамини след претопляне.

Яйца

Съмняваме се, че претопляте бърканите си яйца или омлета си, но все пак трябва да ви предупредим, че ако го правите, те стават токсични.

Най-добре е да ги добавите към сандвича или салатата си, така няма да се налага да ги претопляте или изхвърляте.

Спанак

Много хора, които следват здравословна диета обичат спанак, тъй като съдържа много витамини и минерали. Но подобно на целината, спанакът е пълен с нитрати, които стават нитрити и нитрозамини след претопляне. Добавете този зеленчук към смутита, сандвичи или салати, за да извлечете максимално ползите без някаква вреда.

Гъби

Гъбите са много подвеждащи - макар високото съдържание на протеин, витамини и амино киселини, те са трудно смилаеми. И ако претоплите останалото си ризото с гъби, проблемът се влошава, тъй като протеиновият състав на гъбите се променя и това причинява стомашни болки и подуване на стомаха.

Пиле

Когато претопляте ястия с пиле, протеиновият състав се променя и това може да доведе до проблеми с храносмилането. Затова ви препоръчваме да добавите остатъците от пиле в салата или сандвич.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама