Иновативен продукт против грип и настинка ни помага да сме жизнени през деня и да спим през нощта


Иновативен продукт против грип и настинка ни помага да сме жизнени през деня и да спим през нощта

С настъпване на хладния сезон зачестяват случаите на настинка и грип. През тази зима се очаква активен да бъде вирусът с име "Калифорния“, който атакува организма в рамките на часове и като всеки грип може да донесе редица последствия, ако не се предприемат мерки.

При симптоми на настинка и грип подходът за третирането им е колкото индивидуален, толкова и със сходно поведение. Мнозинството българи продължават да залагат на самолечение като за целта избират лекарствени продукти без рецепта – 83% лекуват настинката сами, а 74% избират този подход и при грипни състояния. В 53% от случаите консултацията за избор на продукт за лечение се извършва с фармацевт на място в аптеката и едва в 31% с личния лекар, а за 21% водеща е главно цената.

"При настинка и грип е добре да потърсите консултация със специалист – вашият лекар или фармацевт, които най-добре могат да преценят моментното състояние и подходящия продукт. Самолечението може да бъде опасно особено, когато се прибягва до използването на антибиотици.. Важно е да се знае, че настинката и грипът са резултат на вируси, а антибиотиците се използват за третиране на бактериални усложнения“, коментира д-р Володя Василев, ОПЛ.

"Много добре повлиява лечение с продукти, които имат дневна и нощна формула. Това е комбинация между парацетамол, който има температуропонижаващо и болкоуспокояващо действие, псевдоефедрин хидлохлорид, който отпушва носа и ободрява организма и хлорфенамин малеат, който намалява обилната секреция и спира кихането. Такъв подходящ продукт от ново поколение е Хюмексгрип, който поддържа пациента бодър през деня и осигурява добър сън през нощта. Дозата на парацетамола е добре изчислена за деня и трите таблетки , които са с един цвят, няма как да се сбъркат от вечерната капсула“ – допълва той.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама