Жените, които пият бира, са с по-нисък риск от това заболяване


Жените, които пият бира, са с по-нисък риск от това заболяване
Снимка: iStock

Жените, които редовно консумират бира в умерени количества, са с по-нисък риск от определено заболяване. Това показват резултатите от проучване на учени от Харвардското медицинско училище в Бостън.

Бирата предпазва жените от това заболяване

Проучвания с участието на почти 250 000 жени, които са продължили повече от 20 години, показват, че умерената консумация на какъвто и да е алкохол намалява риска от ревматоиден артрит с почти 21%.

Резултатите от тях показват още, че пиенето на няколко бири от два до три пъти седмично, води до още по-добър ефект -  редуцира този риск с 31%, пише списание Arthritis & Rheumatism. 

Неподозирани ползи от бирата

Засега учените нямат точно обяснение на този феномен. Те не знаят как точно бирата и алкохолните напитки редуцират риска от развитие на ревматоиден артрит при жените. Също така изследователите не знаят дали тези резултати се отнасят и за мъжете.

Обикновено развитието на ревматоиден артрит започва през 20-те или 30-те години от живота на човек като засяга предимно жените. Дисфункция на имунната система е основният фактор, провокиращ заболяването.

Важно: Статията не е заместител на консултацията със специалист, както и на балансираното хранене!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама