Как да не нарушим диетата си по време на парти


Как да не нарушим диетата си по време на парти
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сезонът на партитата и забавите е тук. Ами сега? Какво ще облечете? Предстои ви фирмено парти, семейно събиране, забава с приятели и какво ли още не. Искате да изглеждате перфектно.

Ето защо вече доста време спазвате диета, тренирате усърдно, наблегнали сте на здравословната храна и сте готови да се покажете в най-добрата си светлина пред колеги и приятели.

Но, както знаете, освен сладки приказки и луди танци, на партита има и много изкушения – любимите ви коктейли, сладки, специалитети и какво ли още не. Все по някое време ще се изкушите да си вземете от тях.

Но ние ще ви дадем няколко съвета как да се забавлявате на предстоящите купони, без да развалите своя нов здравословен режим.

На бара 

Какво да изберете от напитките, които се предлагат на бара? В никакъв случай сладки коктейли, Бейлис или ликьор – това са едни от най-калоричните видове алкохол. Колкото и да обичате коктейлите, те са една огромна калорична бомба.

За сметка на това, може да си пийнете шампанско и то дори няколко чашки, тъй като в него има само 96 калории за 100 мл.

Бирата и виното също са добър избор – една чаша от тях съдържа около 120-170 калории. 

Ако сте привърженици на по-твърдия алкохол, опитайте се да го избягвате или да се ограничите до едно малко.

Не се притеснявайте, на парти сте, няма как да не се поддадете на изкушението, но нека да е с мярка. Всеки знае, че няколко чашки могат да направят купона още по-весел, но нека те да са с по-лек и качествен алкохол.

На бюфета

След като сте си избрали напитката за вечерта, време е да надникнем какви вкусотии има на масата и кои от тях може да си похапнем.

Най-важното правило – хапнете задължително, но не преяждайте. На парти сте все пак, не искате да си тръгнете първи, само защото сте решили да си опитате от всички изкушения.

За да избегнете това , следвайте нашите съвети:

- Избягвайте пържените храни, които ще подуят коремчето ви и ще се чувствате тежко;

- Придържайте се към една порция сирене, за да избегнете храносмилателни проблеми;

- Най-добре се насочете към плодовете и зеленчуците, те никога не идват в повече;

- Оставете сосовете и подправките на страна. Те правят храната още по-тежка и калорична;

- Ако почувствате глад в дадем момент от вечерта, изпийте чаша вода или хапнете малко салата.

На масата със сладки

И ето, стигнахме до най-хубавата част – десерта. Сладкото във вашата диета е почти забранено и със сигурност ще се изкушите на партито.

Добре, позволяваме ви да си опитате от 1-2 сладкиша, но както на масата с основните ястия, тук също не трябва да прекалявате.

Избягвайте тежките десерти с много шоколад или сметана и се насочете към по-лекичките плодови кексчета или бисквитки.


На дансинга 

Всеки път, когато се насочите към масата с лакомства, помолете ди джея да ви пусне някоя любима песен и отидете на дансинга. Това е мястото, което ще ви спаси от изкушенията.

Най-важното на едно парти е да се забавлявате, а не да преяждате или да прекалявате с алкохола. Отдайте се на сладки приказки с приятелите, запознайте се с гостите, танцувайте, веселете се. Така бързо ще забравите за всички изкушения по масите и ще се върнете от забавата във същата перфектна форма, в която сте отишли!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама