Как да се храним срещу бучене в ушите


Как да се храним срещу бучене в ушите
Снимка: iStock/Guliver

Бученето в ушите засяга цели 4 милиона души във Великобритания и се причинява и усложнява от редица фактори. В листовките на много лекарства например то е посочено като страничен ефект. Възможно е да се отключи и от излагане на силен шум. Причината може да е и възпале­ние в ухото, предизвикано от инфекция или алергия, както и намаленият приток на кръв при дисбаланс на кръвната захар – ниската кръвна захар стимулира отделянето на адреналин и свива кръвоносните съдове.

За да се справите с възпалението, трябва да спазвате диета с ограни­чен прием на наситени мазнини и богата на есенциални омега-3 мастни киселини от риба, ядки и семена, тъй като те имат противовъзпалително действие. Билките босвелия и куркума също намаляват възпалението. Регулирайте кръвната си захар, като се храните разумно с непрерабо­тени храни, приемате бавно разграждащи се въглехидрати от храни като ръж или кафяв ориз заедно с протеини и избягвате стимуланти и бога­ти на захар храни. Добре е и да си направите изследване за хранителни алергии и да приемате по 2 г витамин С на ден.

Понякога бученето в ушите може да се дължи на физически смущения във врата или черепа, затова се консултирайте с лекар.

Източник: книгата "500 въпроса за здравето и храненето“, изд. Ентусиаст

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама