Какво се случва с тялото, ако пиете 3 чаши чай дневно


Какво се случва с тялото, ако пиете 3 чаши чай дневно
Снимка: iStock

Всички знаем, че пиенето на чай е полезно. Топлата напитка може да ви помогне да загубите мазнини по корема, да подобрите паметта си и да придадете на кожата си здравословен блясък. Докато много хора предпочитат да започват деня си с чаша горещо кафе, пиенето на чайове с високо съдържание на кофеин може да има още по-добър ефект. Ето какво се случва с тялото, ако посягате към горещата напитка поне 3 пъти дневно.

1. Намалява се рискът от диабет

Около 1 от 10 възрастни страда от диабет и все повече деца и тийнейджъри също развиват това заболяване. Болестта не е лесна за лечение, но можете да направите много, за да я предотвратите. Изследователите са открили, че пиенето на 3 или повече чаши чай на ден може да намали риска от развитие на диабет.

2. Помага на кожата ви

Тъй като пиенето на чай може да ви предпази от развитие на диабет, то също така може да ви помогне срещу някои досадни кожни състояния - бактериални инфекции и сърбеж. Въпреки че пиенето на всякакъв вид чай е полезно за тялото, зеленият чай е особено полезен за кожата ви заради мощните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

3. Кара косата да расте по-бързо

Въпреки че използването на правилния шампоан и балсам може да ви помогне да получите мечтаната коса, пиенето на чай може да бъде също толкова полезно. Тъй като чаят укрепва кръвоносните съдове, тялото ви транспортира по-бързо основните хранителни вещества до космените фоликули, което от своя страна може да повлияе на растежа на косата.

4. Прави ноктите ви по-здрави

Има много домашни средства, които могат да ви помогнат да постигнете красиви нокти, като търкане с лимон, но пиенето на чай е най-лесният и вкусен начин да се грижите за ноктите си. Ако искате ноктите ви да изглеждат перфектно, да бъдат здрави и лъскави, опитайте чай от хвощ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама