Какво се случва с тялото след месец медитация?


Какво се случва с тялото след месец медитация?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сигурно често сте изпитвали чувството, че времето ви не стига за всичко, което искате да свършите. Стресът и умората ви карат да се чувствате нещастни и недооценени. Един приятен и лесен начин да възстановите душевния си баланс е медитацията. Колкото и да не ви се вярва, тя може да промени много неща в здравословен аспект. Вижте какво се случва с човешкото тяло само след месец медитация.

1. Спирате да пилеете времето си

Най-голямото оправдание, което хората използват, за да не медитират, е липсата на време. В действителност, когато започнете да отделяте дори само 15 минути за релаксация, ще установите колко много време сте губили, за да преглеждате Facebook, да се чудите какъв филм да изтеглите или просто да сърфирате в Интернет.

2. Развивате съзнанието си

В рамките на месец имате възможност да достигнете ниво, в което ще можете да изпитате по-фините състояния на вашето вътрешно Аз. А когато развивате и разширявате съзнанието ти, проблемите, гневът и разочарованията се превръщат в мимолетни емоции.

3. Засилвате интуицията си

По аналитичен път мозъкът ни заучава техники и анализира действията, опитвайки се да контролира тялото съзнателно. По този начин вие засилвате вашите вътрешни сетива и започвате да разчитате на тях точно толкова, колкото и на слуха и зрението си.

4. Редуцирате пристъпите на тревожност

Медитацията увеличава нивото на серотонина, който пък въздейства върху настроението и поведението на човека. Ниските нива на серотонин се свързват с депресия, главоболие и безсъние. За да добиете по-пълна представа, ще ви кажем, че медитацията действа на мозъка така, сякаш отмаряте на някой слънчев остров – без грижи, проблеми и лошо настроение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама