Катето Евро и внучката ѝ Катерина в готварски мастър клас на "Нестле за по-здрави деца"


Катето Евро и внучката ѝ Катерина в готварски мастър клас на "Нестле за по-здрави деца"
Снимка: ПР

Обичаната актриса и любител- готвач Катерина Евро отново влезе в кухнята заедно със своята внучка Катерина, този път по случай Международния ден на готвача. Катерина Евро и малката Кати решиха заедно да приготвят вкусна и полезна "Порция Баланс", която съдържа ципура с три вида зеленчуци и гарнитура от ризото с гъби.

Баба и внучка приготвиха полезна семейна вечеря като част от инициативата на "Нестле за по-здрави деца", целяща да стимулира деца и родители да готвят заедно в кухнята като по този начин насърчава балансираното хранене. Отбелязвайки международния ден на готвача, инициативата цели да въвлече децата в процеса на готвене, тъй като това е най- ефикасният, а и приятен метод за възпитаване на полезни хранителни навици у най-малките. За Катето Евро и нейната внучка споделеното готвене не е нещо необичайно. Актрисата е известна с любовта си към готвенето, която редовно споделя с малката Кати.

В отговор на въпроса как се забавляват с нейната внучка, Катерина Евро споделя: "Ние с Кати най-обичаме да готвим заедно". Освен че споделеното приготвяне на домашна храна е забавно за малката Катерина, то е и много полезно за нейното развитие. По този начин тя развива способността си да бъде самостоятелна и креативна, а и се учи на важно житейско умение. За Катето Евро готвенето с Катерина е възможност да предаде своя опит и страст към готвенето, а и да научи внучката си да цени домашно приготвената храна.

Оценявайки предимствата на споделеното готвене за децата, "Нестле за по-здрави деца" организира кампанията "Заедно в кухнята", за да насърчи родителите да споделят удоволствието от приготвянето на домашни ястия със своите деца. Катерина Евро служи за пример как готвенето с най-малките може да бъде забавно и приятно занимание за всички членове на семейството, което да научи децата на полезни навици за цял живот. Освен това участието в кухнята има редица предимства. То може да накара малките да се чувстват по- уверени и самостоятелни, да ги насърчи да са по-отворени към опитването на различни вкусове и ястия, а и развива тяхната координация и концентрация.

Всички любители- кулинари могат да открият рецептата от готварския мастър клас на Катерина Евро и нейната внучка Катерина на страницата на "Нестле за Живей Активно" във Facebook, както и на сайта на jiveiaktivno.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама