Киселини: 7 храни, които ще потушат пожара в хранопровода ви


Киселини: 7 храни, които ще потушат пожара в хранопровода ви
Снимка: Istock

Киселините в стомаха предизвикват усещане за горчив вкус в гърлото, парене и болка в горната част на стомаха и зад гръдната кост и се появяват поради рефлукс на стомашна киселина.

Вижте още: Тази натурална смес помага при грип

Киселините в стомаха се появяват най-често в онзи период, когато смесваме всякакви храни и напитки от празничната трапеза.

1. Чай от джинджифил

Сварете парче обелен и нарязан джинджифил с размер на палец във вода. Оставете го да престои десет минути и след това го изпийте. Тази отвара е ефективна срещу различни видове възпаления, а също така ще успокои стомашните киселини.

2. Банани

Бананът съдържа минимални количества киселини, така че предпазва и успокоява раздразнения стомах.

3. Бадемово мляко

Тази здравословна алтернатива на класическото краве или козе мляко помага за неутрализиране на стомашните киселини. Направете смути с бадемовото мляко, към което добавете ягоди, банани и спанак.

Вижте още: Невероятни ползи от чая от канела

4. Овесени ядки

Раздразненият стомах харесва храни, богати на диетични фибри, като овесената каша. Сутрин започнете с купа овесени ядки, които ще ви дадат необходимата енергия за активността през деня и ще намалят киселинността.

5. Анасон

Поставете две супени лъжици семена от копър в гореща вода. Оставете да престои половин час, подправете с мед и изпийте.

6. Кефир и алое вера

Смесете една супена лъжица сок от алое вера с кефир и яжте за закуска. Това е отлична комбинация, която успокоява храносмилателната система, а освен това е много вкусна.

7. Зеленолистни зеленчуци

Яжте колкото се може повече зеленолистни зеленчуци, като броколи, целина и карфиол, които са с ниско съдържание на киселина и помагат в борбата с киселините.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама