Ключът към победата над вечната борба с килограмите


Ключът към победата над вечната борба с килограмите
Снимка: Thinkstock/Guliver

В началото на декември "Ентусиаст" публикува второ допълнено издание на "ИПОлогия на храненето“ от диетолога Ипократис Пападимитракос. В новото издание авторът споделя правилната рецепта за здравословен живот на децата, разкривайки факторите и причините за затлъстяването при тях, и представя резултатите от първото проучване върху хранителните навици на хора с наднормено тегло в България.

В "ИПОлогия на храненето" ще откриете съветите на един от най-известните специалисти по храненето у нас, с които постигането и задържането на перфектните килограми е изключително лесно.

Практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, кинезитерапевт и психолог, Ипократис Пападимитракос е първият специалист в България, който заговори за "нормално хранене" като начин на живот и състояние на духа. Методите, които Ипократис прилага, се различават от класическата диетология. Обикновено наднормените килограми се третират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.

"В момента, в който правилното хранене стане част от вашия живот, постигането и поддържането на перфектните килограми ще се случва естествено и без усилия. Ще можете да вземате самостоятелни решения как, с колко и кога да се храните и те ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре“, споделя Ипократис.

Според него успехът му до голяма степен се дължи на факта, че е изпитал върху себе си всичко, което читателите ще прочетат в книгата му или ще чуят и видят в кабинета му. Преди години, когато пристига в България, той тежи 120 килограма. Полага много усилия, за да изглежда безупречно днес и да има правото да съветва други с подобни проблеми.

Книгата съдържа не само съвети, но и т. нар. "практична ипология“, в която специалистът прилага конкретни нискокалорични рецепти, както и таблици с физическа активност и калории на основните храни. В изданието е поместена лесно приложима и достъпна десетседмична програма в три етапа за преодоляване на погрешните стереотипи, свързани с начина на хранене, която гарантира трайна промяна в начина на живот, постигането и поддържането на нормално телесно тегло и хармонично състояние на душата.

Ето и една рецепта за здравословни бонбони


2 ч.ч. мюсли (изпечени)

1 ч.ч сушени кайсии

1/4 ч.ч. мед

60 г краве масло

3/4 ч.ч. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото.

Сложете мюслите, кайсиите, меда и топлото разтопено масло в кухненски робот. Бъркайте 2-3 минути или до получаването на хомогенна смес.

Изсипете кокосовите стърготини в плитка чиния. Оформете топчета от сместа и ги оваляйте в кокосовите стърготини.

Оставете ги в хладилника за около 15 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама