Красиви имена, които означават „живот“


Красиви имена, които означават „живот“
Снимка: iStock/Guliver

Името на един човек е от голямо значение и със сигурност влияе на съдбата му. Когато изберете хубаво, звучно име, със силно значение, вие сякаш дарявате детето си със сила и позитивни емоции.

Представяме ви няколко красиви имена, които означават „живот“ и носят благодат на притежателите им:

Аврора

Въпреки че е рядко срещано, името е изключително красиво и в превод от латински език означава „зора“ или „изгрев“. Носила го е римската богиня на разсъмването, която съответства на древногръцката богиня Еос.

Живка/Живко

Тези прекрасни имена носят в себе си корена на думата „живот“. Те са славянски имена и хората, които ги притежават, ще се радват на хубав живот.

Ева
Разбира се, няма как да минем без това прекрасно име. Първата жена – началото на всичко, е именно Ева. Еврейският вариант на името Ева е Хава, което в буквален превод от иврит означава „даваща живот“.

Евелина 

Едно от значенията на това красиво име е „жизнена сила“. Ето защо притежателките на името са много щастливи, те са благословени и са много силни в живота.

ЕТО КАК БЪРЗО ДА СЕ РАЗВЕСЕЛИТЕ

Димитър/Дима

Хората с тези имена са наречени на древногръцката богиня на плодородието Деметра, и затова се свързват с началото на новия живот и земеделието. Имен ден празнуват на 26 октомври в почит на Св. Димитър Солунски чудотворец.

Анастасия

Това красиво име в превод от древногръцки означава „възкресение“, „връщане към живот“. Жените с това име са много борбени и през каквото и да преминат, те успяват да се изправят и да продължат смело напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама