Лесни съвети за отслабване


Лесни съвети за отслабване
Снимка: iStock/Guliver

За да се отървете от излишните килограми, просто трябва да се откажете от някои навици и да ги замените с други.

Замразени храни вместо консервирани

Допълнителната захар и други консерванти, които се добавят в консервираните храни отнемат много от витамините. Замразените зеленчуци пък запазват всички здравословни елементи и не съдържат никакви добавки.

Сушени плодове и ядки вместо сладки

Заменете сладкишите и бонбоните с пресни плодове и сушени плодове, а също така и ядки. По този начин може да избегнете допълнителната захар и мазнина в диетата си, без да се лишавате от сладко. Разбира се, не трябва да прекалявате и с плодовете - всичко трябва да е умерено.

Яжте плодове с костилки вместо със семена

Прасковите, нектарините и сливите могат да ви помогнат да намалите нивата на холестерола. Помнете, че диетолозите препоръчват да ги ядете само през половината част на деня.

Не използвайте асансьора

Ако спрете да използвате асансьора и започнете да се качвате по стълбите, за един месец ще забележите разлика.

Заменете висококалоричните десерти

Може да се отървете от допълните килограми само за няколко месеца, ако спрете да купувате тези десерти с ужасно много калории. Лесно може да ги замените с плодова салата или замразено кисело мляко.

Кажете "не" на тежките сосове

Не е трудно да замените майонезата и сметаната с натурално кисело мляко. Това ще ви помогне за нула време да свалите няколко килограма.

Изберете правилното кафе

Просто заменяйки ежедневното си капучино с черно кафе, може да си спестите допълнителните калории 

Социализирайте се във фитнеса

Никога не може да намерите време да тренирате? Има по-лесен начин - организирайте срещи с приятели и колеги в кафето в месния фитнес. Така по-лесно ще намерите 30 минути, за да потренирате. Може също така да поспортувате заедно.

Прихапване преди вечеря

Вие приемате около 1000 калории всеки път, когато отидете на ресторант. Но ако преди това изпиете един бульон или хапнете салата с лек дресинг, лесно може да намалите калориите с 20-30%.

Ароматерапия

Отдавна е известно, че различните миризми имат ефект върху апетита ви. Миризмата на банани, праскови и ябълки, например, има свойството да намалява апетита.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама