Малък герой: Бебе с хронични заболявания пребори коронавируса


Малък герой: Бебе с хронични заболявания пребори коронавируса
Снимка: Facebook

Пандемията от COVID-19 е предизвикателство за всички хора по света. Въпреки факта, че болниците все още са пренаселени, жертвите нарастват, а медицинските лица са на предела на силите си, има и проблясъци надежда и позитивност, издигащи се сред хаоса. Днес ще ви запознаех с точно такъв случай!

Ема и Уейн Бейтс се опитват да се сдобият със собствена рожба в продължение на 10 години. Молитвите им са чути и през есента на миналата година се ражда тяхното съкровище Ерин. Въпреки това, почти два месеца по-късно, на 29 ноември, те разбират, че малката им дъщеричка има рядък и опасен сърдечен дефект, наречен „Тетралогия на Фало”. Следва спешна операция и интензивно лечение. Уви, предизвикателствата за Ерин не спират дотук.

Само два дни след като е преместено в нормална стая в кардиологичното отделение, бебето се връща в интензивното, но този път заради коронавирус. Белите дробове на Ерин не понасят удара и тя е диагностицирана с бронхомалация, отслабване на хрущяла на бронхиалните тръби и стесняване на дихателните пътища.

Въпреки че всички обстоятелства вървят срещу нея, Ерин Бейтс доказва, че е една наистина много борбена 6-месечна дама. След 4-месечен престой в болницата малката успява да се пребори в коварната зараза. Това служи като чудесен пример, че COVID-19 не е задължителна смъртна присъда за хора с хронични заболявания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама