Нана: Не се срамувайте от диагнозата рак


Нана: Не се срамувайте от диагнозата рак

Събитието "Да кажем "ДА!“ на Една от 8”, което се организира от Нана Гладуиш и нейната Фондация "Една от 8", се състоя на 29 юни в Южен парк.

Инициативата активно подкрепиха доброволци и жени с рак на гърдата от Фондация "Св. Иван Рилски" и лично нейният учредител д-р Елиза Георгиева.

Целият неделен ден премина в различни активности, свързани с провеждането на информационна кампания за жените с рак на гърдата. Подкрепящите събитието изпробваха специални розови перуки, с което изразиха своята съпричастност с проблемите на жените с рак на гърдата.

"С това събитие искаме да покажем как работим и какво правим. Заставаме с лицата си, с опита си и най-вече искаме да кажем на жените да не се срамуват – да говорят открито и да заявят, че имат проблем, защото само така можеш да намериш хора, които да ти помогнат”, отбеляза Нана Гладуиш. Двете с д-р Елиза Георгиева споделят мнението, че в България хората с рак страдат много от това, че не се прави качествена и навременна образна диагностика.

"Аз подкрепям официалната медицина, която се опира на образна диагностика, изследвания и епикризи, зад които стоят лекари и болници.  В нашия клуб "Една от 8”, а това го видях и във Фондация "Св. Иван Рилски”, се говори за официална медицина. За мен д-р Елиза Георгиева като лекар стана много ценна след като разбрах каква ценностна система изповядва и с това, че е и от двете страни на барикадата – много добре знае какви са проблемите и предлага някакво решение на някакъв етап, също както и аз", сподели още Нана и допълни, че: "Трябва да престанем да се тюхкаме и вайкаме, когато чуем диагнозата рак. Трябва да се хванем в ръце и да действаме интелигентно. Добре е да си подадем ръка, за да се подкрепяме и да доведем до успешен край лечението.”

Вратата на фондацията "Една от 8", която се намира на бул. "Витоша" 63, е отворена за всички, които имат нужда от помощ. Всеки, който я посети може да участва в групи за взаимопомощ, да получи перука, телефон на лекар или юридическа помощ.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама