Направи си селфи в помощ на битката с рака на гърдата


Направи си селфи в помощ на битката с рака на гърдата

Вярвате или не, повече от един милион селфита се щракват всеки ден. Всъщност, 30% от тях са направени от хора на възраст между 18 и 24 години. Фондацията Keep A Breast (KAB), бореща се с рака на гърдата, е намерила доста уникален начин да използва тази социална мания с цел да увеличи информираността за коварната болест и да подчертае колко е важна ранната диагностика.

Тяхната глобална инициатива #CHECKYOURSELFIE насърчава хора от цял свят да постват снимки, на които показват три пръста. Кампанията цели хората, най-вече жените, да станат по-отговорни към телата и гърдите си.


"Младите жени и тинейджърките са обсебени от телефоните си. Затова искаме по този начин да привлечем вниманието им. Няма да ни намерите в кабинета на доктора си, а където прекарвате по-голяма част от ежедневието си – в телефона си", казват от организацията.

От Keep A Breast споделят и за най-често срещаното погрешно схващане. "Ракът на гърдата не засяга само възрастни жени. Една от основните ни цели е да информираме жените, че това може да се случи на тях или на техни приятелки, а не само на техните майки или баби. Важно е да се променят нагласите към тази болест. Но също така да ги насърчим да се грижат повече за здравето си. 40% от болните сами са открили, че имат рак на гърдата. С повече образователни инициативи може да направим този процент 60 или 70."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама