Нестле за Живей Активно! 2019 дава началото на мащабен конкурс


Нестле за Живей Активно! 2019 дава началото на мащабен конкурс
Снимка: Нестле

През настоящата година в рамките на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно!, ще се проведе национален конкурс сред българските общини. Неговата цел е да мотивира все повече хора от цялата страна да водят активен начин на живот и да се хранят балансирано, както и да подкрепи усилията на местните власти в тази посока. В конкурса "Нестле за Живей Активно! 2019" могат да се включат всички общини в страната, които са изпратили своето заявление за участие до 07.06.2019 г.

На 23.06.2019 г. всяка община, която е изявила желание за участие, трябва да организира специално събитие, посветено на спорта и балансираното хранене в рамките на Нестле за Живей Активно!, както и да популяризира в медийното пространство своя празник. Участващите общини ще има възможност да отпразнуват този ден по най-подходящия за тях начин и заедно с Нестле България да направят първата крачка към едно по-добро бъдеще за българите. „Вярваме, че най-важното нещо е хората да се хранят правилно и да водят активен начин на живот. Ако успеем да постигнем това с всеки един от нас, значи сме постигнали най-важната си цел“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации, Нестле Югоизточен пазар.

Като част от ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот на българите Нестле България ще предостави спонсорство на един от изпратените общински проекти, който да насърчава движението и балансираното хранене. Изпратените кандидатури ще бъдат разгледани и оценени спрямо първоначално зададени критерии от специално жури, съставено от представител на Министерство на младежта и спорта, представител на НСОРБ, двама посланици на Нестле за Живей Активно!, както и представител на Нестле България. Класираните на първите три места общини ще имат възможност да представят своите проекти на място и най-активната община ще получи финансиране на своя проект.

Повече информация за събитието и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: jiveiaktivno.bg.

Повече за Нестле за Живей Активно!

През последните 13 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

От старта на инициативата Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. кампанията придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама