Носители на 7 олимпийски, 23 световни, 14 европейски и 30 национални медала участват в звездния отбор, който и тази година ще поведе „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“


Носители на 7 олимпийски, 23 световни, 14 европейски и 30 национални медала участват в звездния отбор, който и тази година ще поведе „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“
Снимка: Нестле България

„Нестле за Живей активно! Плаж 2022“  подготвя амбициозна целодневна програма на 30 юли във Варна, която включва звездният отбор на инициативата в различни активности.

Още в 10 ч. Севастопол ще се превърне в танцова арена, където Алфредо Торес и Михаела Маевска ще вдигнат градуса на настроението под  латино ритмите и с танцов марш ще поемат към южния плаж. Запалените фенове на ходенето и велолюбителите ще бъдат посрещнати на входа на Морската градина от Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Маруся Иванова и Волейболен клуб „Марица“, за да се присъединят към шествието до Южен плаж Варна, където денят започва с йога от The Secret studio, спортни игри и забавления за деца със спортен клуб Тангра и лични консултации за добра хидратация от професионалния нутриционист на Несле Николета Тупита, за да продължи с танцови предизвикателства на плажа от 10 водещи варненски танцови клуба, спортни активности за всички възрасти с над 10 спортни клуба от Варна, плажен тенис със спортен клуб Beach Tennis Bulgaria, открит урок по укрепваща гимнастика с Маруся Иванова и урок по първа помощ от Българския червен кръст.

Истински горещо ще стане в следобедните часове на волейболните игрища на Южен плаж, където Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Волейболен клуб „Марица“, Михаела Маевска и Алфредо Торес ще открият традиционния волейболен турнир с демонстрационен „Мач на звездите“.

„За професионалните спортисти няма такава емоция като Олимпиадата, а за мен „Нестле за Живей активно!“ е като олимпиада за любители, защото носи този дух, който ни сплотява през физическа активност.  Много се вълнувам, че ще бъда за първи път част от това преживяване и съм сигурна, че на централния плаж във Варна ще е почти толкова горещо колкото в Рио, затова горещо каня всички фенове на движението да се присъединят към нас“ – споделя бронзовата олимпийска медалистка, многократна шампионка, а вече и треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска, която за първи път ще е част от звездния отбор на „Нестле за Живей активно!“.

А ето какво казва и най-активният ветеран в отбора, който вече 17 години е запален участник в инициативата на „Нестле за Живей активно!“ Йордан Йовчев: „Приятели на „Нестле за Живей активно!“ време е пак да се съберем! Всички, които ме познавате сте наясно, че аз съм може би най-горещият фен на „Нестле за Живей Активно!“ от самото му начало вече 17 години и с гордост се наричам активен ветеран. С Пушката сме спят дует в плажния волейбол и за поредна година хвърляме ръкавицата към всички, които искат да премерят сили в нашия турнир, но това е само част от програмата на Живей Активно Лято, която започва още от сутринта на 30 юли, а в 16 часа откриваме турнира с “Мач на звездите”, където олимпийци и национали ще играем заедно за вас. Чакаме ви! “.

Специални награди и изненади са подготвили любимите брандове на Нестле България NESTLÉ Fitness®, NESCAFÉ® 3in1, NESCAFÉ® Frappé и NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Съвети на Нестле за Живей активно! Плаж 2022 за добра хидратация:

За да сте готови да се включите във всички активности през целия ден на плажа имаме няколко ценни съвета, които да ви помогнат да си осигурите правилната хидратация.

Изпийте 2 чаши или около 500 ml студена течност поне 20 минути преди излизане. Може да съчетаете вкусното с полезното и да хапвате повече диня през целия ден, защото един 300-грамов резен съдържа само 90 калории и в същото време се равнява на 200 мл изпита вода и е богат на калий и захари, които помагат да попълните запасите от гликоген след тренировка или в почивките. Не забравяйте, че в града бетонът задържа голямо количество остатъчна топлина, която се излъчва обратно, така че изберете открити плажове на сянка или паркове и сенчести зони за упражнения и избягвайте следобедните часове между 14 и 16 часа за активни занимания.  

Повече за инициативата:

Най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот „Нестле за Живей Активно!“ вече 17 поредни години работи за промотиране на по-целесъобразно и здравословно ежедневие на българите. Водени от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, за седма година с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Варна, Нестле България организира събитието „Нестле за Живей Активно!“ в морската ни столица. „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“ се провежда в партньорство с: Лазурен бряг 91, Darik radio, 24 часа, Sportal.bg, Offnews.bg, Dir.bg, Webground, Cosmopolitan, Dsport, Pirin Spring.

Очаквайте повече подробности и следете кои ще са най-горещите точки във Варна на 30 юли 2022 г. във Фейсбук и на сайта на „Нестле за Живей Активно!“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички