От отчаяние до мечтаното майчинство в Acibadem Турция


От отчаяние до мечтаното майчинство в Acibadem Турция
Снимка: Acibadem

Когато ѝ съобщават, че поради ранна менопауза е възможно да остане без яйцеклетки, Ема е отчаяна. Тя има фамилна обремененост, свързана с преждевременна менопауза, а лекари оценяват нейния яйчников резерв като много нисък. Тогава Ема е на 27, омъжена от една година. Двойката мечтае да има деца в следващите години и трябва да вземе важно решение: те могат да опитат да заченат по естествен начин или незабавно да започнат инвитро лечение в Лондон, или яйцеклетки на Ема да бъдат замразени за бъдеща употреба. Замразяването на яйцеклетки изглежда като разумно решение, но бърза проверка онлайн показва, че в Обединеното кралство това е изключително скъпа услуга.

Замразяване на яйцеклетки в Acibadem

Две години преди тези неочаквани събития, Ема и съпругът ѝ са прекарали ваканцията си в Истанбул и са имали възможност да се докоснат до качествените медицински услуги в болница Acibadem. По време на пътуването, рефлуксът на Ема се влошил и се обърнали към спешното отделение в лечебното заведение. По време на престоя си в болница Acibadem, жената била впечатлена от опита на лекарите и отношението на сестрите, от модерния дизайн и т.н. Освен това, цените в болницата се оказали много по-достъпни в сравнение с родината ѝ. Така Ема стига до извода, че може да получи висококачествени медицински услуги на приемливи цени в Acibadem Турция.

„Свързах се с Acibadem и попитах дали мога да замразя яйцеклетки. Дадоха ми подробна информация, включително за разходите. В Acibadem обичайната цена за събиране и замразяване на яйцеклетки, заедно с лекарствата, беше около една четвърт от цената на която и да е инвитро клиника в Лондон. Цените за съхранение също са разумни и достъпни. Така решихме да заминем за Acibadem и да замразим яйцеклетки там“, разказва Ема.

В крайна сметка, те пристигат в Acibadem, където експерт по репродуктивна медицина оценява яйчниковия резерв на Ема. Оказва се силно ограничен. Младата жена има и фамилна анамнеза за ранна менопауза. Лекарите предлагат да извлекат и замразят нейни яйцеклетки незабавно. С одобрението на двойката, процедурата започва.

Проф. Джем Демирел има богат опит в репродуктивната медицина и лечение на безплодие. Работи с всякакъв вид репродуктивни проблеми и прилага всички техники за асистирана репродукция в Acibadem – от инвитро оплождане, инсеминация, ИКСИ (ICSI), екстракция на сперматозоиди от тестисите, до преимплантационна генетична диагностика. Екипът му провежда около 2000 инвитро цикъла годишно.

„Малко надежда беше всичко, от което се нуждаех в онзи момент“, казва Ема. „Професор Джем Демирел ни увери, че ще бъде възможно да използваме тези яйцеклетки в бъдещ момент, когато се почувствам готова и искам да имам бебе. Разбира се, бях наясно, че категоричните обещания са невъзможни в такъв момент, но това беше позитивизмът, от който имах нужда. Върнахме се обратно в Лондон с надежди за нашето бъдеще“, споделя тя.

Да станеш майка със замразени яйцеклетки

Както лекарите са предупредили, Ема влиза в менопауза едва на 30. Две години по-късно, през 2022, семейството посещава болница Acibadem Ataşehir. Ема и съпругът ѝ решават да пристъпят към инвитро оплождане и да опитат да заченат бебе с помощта на проф. Джем Демирел. Професорът им обяснява, че със замразените по-млади яйцеклетки имат по-високи шансове за успешна бременност и раждане. Това са добри новини за Ема, която вече е на 32, но яйцеклетките ѝ са замразени на 27. „Ема се върна при мен със съпруга си, за да попитат дали могат да използват яйцеклетките, които бяхме замразили преди години. Отвърнах им: разбира се, нали за това ги замразихме“, разказва д-р Джем Демирел. Инвитро екипът използва замразените яйцеклетки, които опложда със сперматозоиди от съпруга. След това ембрионът е трансфериран в нейната матка. Две седмици по-късно Ема научава новината, която толкова силно е очаквала: бременна е! След нормално преминала бременност, през април 2023 г. се ражда тяхното прекрасно момиченце Алисън.

„Дължим толкова много на Acibadem за радостта, която ни донесоха. Там получих не само надежда и кураж, но и най-съвременни медицински грижи, които проправиха пътя за чудото. Ще бъда завинаги признателна на проф. Джем Демирел, екипа му и целия персонал в Acibadem. Не на последно място, бих искала да кажа на младите жени да обмислят замразяване на яйцеклетки, вместо да чакат. Направете го сега, не чакайта“, казва Ема.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


 • Таро карта за всяка зодия за 20 юни 2024...
  Таро карта за всяка зодия за 20 юни 2024

  Научете вашата таро карта за този четвъртък, 20 юни 2024, според зодията.  Овен Карта Таро: Слънцето Вие сами можете да създадете своето щастие, Овни. Тази карта ви мотивира да поемете дълбоко въздух и да направите каквото можете, за да култивирате добротата в сърцето и живота си. Независимо...

 • Женски виц за 20 юни, 2024 г.: В полицията...
  Женски виц за 20 юни, 2024 г.: В полицията

  В полицията предстоят изпити по математика. Полицай се оплаква на свой колега: - Аз този изпит няма да мога да го взема! - Как така? - Ами не ми е ясно например, как 5-7+2=0??? - Слушай сега: Представи си автобус с 5 пътника, на спирката слизат 7, колко трябва да се качат в автобуса, за да не остане...

 • Кой има имен ден днес, 20 юни, 2024 г....
  Кой има имен ден днес, 20 юни, 2024 г.

  Днес - 20 юни 2024 г. - повод да почерпят имат Бисер, Бисера, Наум! Честит имен ден!  Бисер е българско име и означава "перла". Женският вариант на името е Бисера. Пожелания за имен ден За твоя имен ден отново, цветята вдигат тост след тост. Небето даже е готово, да бъде твой обичан гост. Земята...

 • Хороскоп за днес, 20 юни 2024...
  Хороскоп за днес, 20 юни 2024

  Научете какво ви очаква този четвъртък, 20 юни 2024, според зодията.  Овен Днес може да почувствате прилив на енергия и ентусиазъм. Насочете тази жизненост към продуктивни занимания, особено работни проекти, които са се задържали. Насочете вниманието си към детайла, тъй като космосът благоприятства...

 • Късметче за всяка зодия за 20 юни 2024...
  Късметче за всяка зодия за 20 юни 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 20 юни 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Не преставайте да се усмихвате, защото днес е вашият късметлийски ден. Телец Очаква ви романтична вечеря и главозамайваща изненада. Вижте още: От какво да се ПАЗИ всяка зодия в следващите 30 дни Близнаци Само...

 • Любовно пожелание за 20 юни 2024 според...
  Любовно пожелание за 20 юни 2024 според зодията

  Вижте какво е вашето любовно пожелание за днес, 20 юни 2024, според зодията. Овен "Да целунеш някого в нещо лично, всъщност много лично, а сърцето ти винаги прескача замалко, преди да го направиш." Киану Рийвс Вижте още: Ягодова луна на 21 юни 2024, какво ще донесе на всяка зодия Телец "Любовта...

виж всички виж всички