Полезните свойства на сока от бреза


Полезните свойства на сока от бреза
Снимка: Thinkstock/Guliver

Брезовият сок ще бъде хитът през 2015 година заради невероятните си свойства. Той помага за лечението на черния дроб, на грипа, на главоболието, на пърхота, на екземата, дори топи и целулита, пише в. "Дейли мейл".

Сокът помага за отделянето на токсините от човешкото тяло и със сигурност ще измести по популярност сока от кокосов орех, който бе обявен за супер напитката номер 1 през последните няколко години.

Мъзгата от бреза може да се добие навсякъде из Европа. Тя е много лечебна и преборва бронхита и артрита. Сокът се източва в ранна пролет. Използва се същата система, като за добиване на кленовия сироп чрез дренажи. В суров вид това е сладникава течност, богата на макронутриенти, на електролити и на калий.

"Брезовата вода" отдавна е позната в Източна Европа, в Русия, както и в някои региони на Източен Китай. Досущ като млякото от кокосов орех, тя е отлично средство за рехидратация. Мъзгата съдържа и вещество, което контролира нивата на холестерола в кръвта и укрепва имунната система.

Лечебната течност може да се добива от сребърната бреза и от Северноамериканската сладка бреза. Голямо дърво може да даде литър и половина сок, без вреда за него.

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама