Радостта от храненето


Радостта от храненето
Снимка: Thinkstock/Guliver

С настъпването на Новата година идва време на равносметки и лични анализи. В дългия списък от неща, които бихме искали да реализираме през предстоящата година, несъмнено е и влизането във форма след дългите празници на веселие и угощение. Но как да постигнем това по най-бързия, здравословен и ефективен начин без да подлагаме организма си на стрес?

В началото на месец януари "Ентусиаст“ публикува втора част на бързия наръчник за здравословен живот от Петя Раева – "Радостта от храненето“.

Без да има амбицията да замества лекарски предписания, книгата предлага всичко онова, което трябва да знаем за храната и храненето, ако искаме да водим здравословен начин на живот. Основна тема в книгата са жизнените и смъртоносните сили на храната и водата. Наръчникът разкрива любопитни факти за качествата на храните и течностите, които приемаме, свойствата на някои важни съставки, приложими в популярната линия New green line, мотивацията по пътя към добро здраве и хранене, както и за това как храната въздейства върху човешкия организъм и връзката между начина на хранене и болестите.

След като прилага на практика своите методи и отслабва с 30 кг., Петя Раева разкрива своята "малка тайна“ за изграждане и поддържане на мечтаното тяло – четири основни принципа по пътя към здравия дух и здравото тяло.


От „Радостта от храненето“ читателите ще научат повече за индекса на телесната маса, за видовете хормони и въздействието им върху организма, за контрола върху глада, за видовете, причините и последиците от затлъстяването, за влиянието на цветовете, за начина на хранене и характера на човек според кръвната му група, както и за видовете вода и силата и значимостта ѝ върху здравето. Авторката разглежда и някои от най-популярните и актуални методи на отслабване, като анализира положителните и отрицателните страни на прилагането им и посочва неизвестни до сега факти за тях.

В "Радостта от храненето“ храненето е удоволствие, желаната физическа форма – постижима, а лишенията, свързани с любимите храни – мираж. Препоръките и методите в книгата са подкрепени с любопитни факти и примери, които, наред с малките трикове за добро здраве и хранене и личната мотивация, са трамплинът към ефективното постигане на мечтаната форма. „Никакъв външен фактор няма да ни създаде чувство за щастие. Или ако го направи – то ще е само временно. Важното е да се обърнем към себе си и да полагаме грижи както за духовните си потребности, така и за тялото си. Двете вървят ръка за ръка“, споделя авторката.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама