Решено: Маските на открито стават задължителни


Решено: Маските на открито стават задължителни
Снимка: iStock/Guliver

Маските на открито стават задължителни от четвъртък. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг.

Те ще бъдат задължителни до края на месец ноември. Това ще се случи официално със заповед, която ще бъде издадена утре, 21.10.2020.

НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИТЕ МИТОВЕ ЗА МАСКИТЕ ЗА ЛИЦЕ

За връщането на мярката се обявиха много лекари и медицински сестри, а изтъкваната причина за това - високият ръст на новозаразени.

"Нашата цел е да намалим броя на заразените български граждани, за да постъпват по-малко в лечебните заведения. Пазим и българските медици с тази мярка. Ние трябва да запазим медиците живи, за да има кой да ни лекува", аргументира се министър Ангелов.

"Ако има промяна в нивата на заболяемост и процента на тестовете падне под 25%, експертните съвети ще дадат становища и заповедта ще бъде променена", посочи още той.

Здравният министър е на посещение в област Ловеч, за да се запознае на място с организацията във връзка с разпространението на COVID-19 в района и готовността на лечебните заведения за справяне с пандемията.

Вижте как коментира носенето на предпазни маски като средство срещу коронавируса пулмологът д-р Александър Симидчиев в предаването "Студио Actualno".

Сподели с твоите приятели

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама