С тази подправка нашите баби са отслабвали и са премахвали задържаните течности


С тази подправка нашите баби са отслабвали и са премахвали задържаните течности
Снимка: iStock

Магданозът е една от най-използваните подправки в кулинарията, но той има далеч по-големи ползи, отколкото предполагате. Питайте някоя баба какво е правила, когато се е събуждала подпухнала от задържани течности. Отговорът няма да е някое фармацевтично чудо, а именно чай от магданоз.

Вижте още: Сложете тази билка под възглавницата си и ще се избавите от безсъние и стрес

Можете да се доверите на лечебната сила на магданоза, ако имате инфекция на пикочния мехур или камъни в бъбреците, смятат специалистите. Той е особено полезен за елиминиране на токсини, задържана вода и мазнини.

В магданоза има много видове витамини, той може да ви избави от високия холестерол, да намали дори кръвното ви налягане.

Тъй като растението е изключително богато на желязо, често се препоръчва на хора, които страдат от анемия.

Един от ключовите компоненти в чая от магданоз е фолиевата киселина. Тя е ключът към поддържането на здрави кръвоносни съдове. Да пият чай от магданоз препоръчват бабите и при нередовен менструален цикъл. Той има свойството да регулира менструацията.

Приготвяне на чая:

За да си приготвите този чуден чай, ще са ви необходими: 4-5 стръка магданоз, 1 ч.л. мед, половин лимон и 3 ч.ч. вода.

Най-напред сипете водата в подходящ съд и сварете до кипване. Тогава сложете магданоза и лимона в чаша и залейте с горещата вода. След около пет минути, през които съставките се накисват, за да освободят полезните си свойства, извадете магданоза и лимона. Подсладете с меда и се насладете на полезната напитка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама