Шотаро Кудо: АНСС® e ефективен имуностимулатор през есента и зимата


Шотаро Кудо: АНСС® e ефективен имуностимулатор през есента и зимата

На пазара на хранителни добавки в България от няколко години се продава японският продукт АНСС®. Той съчетава в себе си последните постижения на биотехнологичното производство и хилядолетните традиции в японската нетрадиционна медицина. През месец ноември тази година в София се проведе, превърналата се вече в традиция, ежегодна среща между представители на японската компания Amino Up Chemical и българските им дистрибутори от ШМИДТ ООД. Г-н Шотаро Кудо, директор стратегически проучвания в Amino Up Chemical, беше любезен да отговори на няколко въпроса, свързани с ефекта от приложението на АНСС ® върху човешкия организъм.

В последните две-три години се правят клинични проучвания в САЩ и Япония относно влиянието на АНСС® върху HPV (човешки папилома вирус). Моля Ви кажете ни последните новини от тези проучвания?

Последните проучвания са направени в САЩ и Япония и имат различни цели, които са постигнати от независими един от друг екипи от изследователи.

Проучването в САЩ е със сходен дизайн с предходно такова, направено от същия екип, но разликата е в използваната дозировка на АНСС®. В първото проучване тя е била 3 гр./ден (10 меки желатинови капсули), а във второто – 1гр./ден (3 бр. капсули). Целта е била да се докаже, че точно използването на АНСС® срещу инфекцията, предизвиква положителен имунен отговор и е ефективно средство срещу HPV. Тази цел е била постигната с помощта на проследяване на зависимостта на ефекта от дозировката. Определено е забелязана отчетлива разлика в положителния имунен отговор на организма срещу HPV инфекцията. По-голямата доза предизвиква и по-бърз отговор. Наличието на такава разлика се явява доказателство , че именно АНСС® се явява причина за положителния имунен отговор на организма срещу HPV инфекцията.

Проучването в Япония е проведено с пациенти с висок риск от HPV инфекция, като те са получавали по 3 грама/ден AHCC® (фино гранулиран прах, което е еквивалентно на 10 капсули AHCC® меки желатинови капсули капсули). Пациенти с HPV висок риск са били в групи А5/А6, А7, или A9 и тези групи включват някои добре познати HPV с висок риск като тип 16 и 18. В резултат HPV инфекция не се открива в 50% от пациентите. Това беше основата на предположението, че AHCC® може да бъде от помощ при лечението не само за специфичните видове HPV, но също така и за други типове и подтипове HPV. В света подтиповете на HPV са позиционирани на различни в места. Ето защо този резултат показва, че АНСС® може да помогне на хора в различни държави.

През есента и зимата се засилват различните видове инфекции, като тези на горните дихателни пътища, уринарни инфекции и др. Бихте ли казали какво влияние има АНСС® върху тези заболявания?

През студените сезони нашият имунитет намалява поради понижението на телесната температура и забавяне на метаболизма. Това е една от причините за увеличение на инфекциозните заболявания през есента и зимата. В такъв случай е важно да се повиши нашия имунитет,  за да се предпази тялото ни от инфекции, като се използва имуномодулираща добавка като AHCC®. Също така е важно да се знае, че ако взимаме добавката след инфекция, нейното действие ще бъде по-бавно, защото трябва време,  за да се повиши имунитетът ни и да се ликвидира вируса в организма. Поради това е важно да се подготви нашият организъм да бъде готов за всяка инфекция. Въз основа на нашия опит мога да кажа, че AHCC® намалява честота на инфекции и прави възстановяването по-бързо, дори и след инфекция. Надявам се AHCC® да помогне да се подобри качеството на живот на много хора по време на студените сезони.

Ежегодно в Сапоро се провежда Конгрес по интегративна медицина. Началото е през 1995 година и от тогава до днес основен инициатор и организатор е Amino Up Chemical. Тази година в 24-я Конгрес взеха участие лекари и учени от 31 държави, включително и от България. Моля Ви споделете с нашите читатели кои са последните новости около приложението на АНСС®.

В продължение на много години използването на AHCC® заедно с традиционната терапия при лечение на ракови заболявания, като например химиотерапия, е изследвано от учени и са правени съобщения на конгреса. Въпреки това изглежда, че напоследък редица проучвания, фокусирани върху превенцията на рака и различните инфекции се увеличават. Просто тенденцията на проучванията се измества от "лечение" към "превенция". Например лечението на HPV инфекцията може да се окаже превенция на рак на шийката на матката. В същото време броят на страните участници и презентаторите също се увеличава. Това може да бъде добра възможност за изследователите да общуват с учени от други страни, за да познават техните медицински проблеми. Бих искал тази възможност да послужи за обуславяне на напредък в медицинските практики в много страни.

На пазара в България има много имуномодулатори. Бихте ли казали с какво АНСС® е по-различен от останалите?

Това е една и съща ситуация с тази в Япония. Има много имуномодулатори като например Agaricus Blazei. Въпреки това в повечето от тези продукти се съдържат основно бета-глюкани. AHCC® не съдържа толкова бета-глюкан, колкото е богат на алфа-глюкан, частично ацетилиран. Така че, AHCC® е различен от повечето други препарати на основата на гъбни продукти. Следователно, дори ако сте се пробвали други продукти на основата на гъбни екстракти, но не сте почувствали ефект, няма причина да не опитате AHCC®.

Вие сте за втори път в България. Какви са новите Ви впечатления от страната и хората в България? Усещате ли някаква разлика в сравнение от посещението Ви преди две години?

Усетих, че българите са сериозни и земни хора. Тъй като аз нямах чувството за ориентация преди 2 години, сега ми е трудно да посоча разликата. Въпреки това този път имах възможност да науча повече за София и България. По мое лично мнение инфраструктурата е развита добре, което е предпоставка по-лесно да се случи икономическият напредък. Това разбира се е само едно от условията и нещата са по-сложни, но този подем в икономиката трябва да бъде в състояние да се постигне в не толкова далечното бъдеще. Аз бих искал да има много, много по-добри връзки между България и Япония в бъдеще.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама