Скритите симптоми, че имате пневмония


Скритите симптоми, че имате пневмония
Снимка: iStock/Guliver

Пневмонията е често срещана през зимните месеци и може да бъде доста коварна, защото не винаги протича с ясна симптоматика или така както сме очаквали. В някоя случаи тя се развива като усложнение от настинка и може да премине без кашлица. Ето кои са симптомите, които са „издайник” на това заболяване. Разбира се, дори да имате някой от допупосочените признаци, консултацията с лекар е задължителна. 

1. Промяна на цвета на кожата

Много често хората, които страдат от пневмония, са бледи, дори леко сивкави. Това се дължи на недостатък на кислород и влошеното циркулиране на кръвта заради възпалителния процес.

2. Втрисане и болка

Преди появата на температура може да усетите втрисане и болка в мускулите и ставите. В зависимост от коя страна е пневмонията, може да ви боли съответната плешка. При двустранната пневмония се усеща болка от двете страни на гърба.

ДОМАШЕН ЛЕК ЗА КАШЛИЦА

3. Ниско кръвно налягане

Да, доста учудващо за някои, но ниското кръвно налягане и учестеният пулс са доста характерни симптоми на пневмониите. Разбира се, това за всеки човек означава различни стойности, така че бъдете бдителни.

4. Липса на апетит

Липсата на апетит, сили и желание за говор също са доста показателни. Общата отпадналост като цяло трябва да ви подсеща, че има нещо нередно, ако продължи повече от 2-3 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама