Страхотни ползи от кайсиите


Страхотни ползи от кайсиите
Снимка: iStock

Здравословните ползи на кайсията включват способността ѝ да лекува нарушено храносмилане, запек, болка в ушите, треска, кожни заболявания, рак и анемия. Кайсиевото масло се използва при мускулна треска и рани. Също така се смята, че кайсиите са особено полезни за женската кожа, което обяснява присъствието им в различни видове козметика.

Кайсиите се консумират като пресни или като сушени плодове. Използват се и за производството на сокове, сиропи, сладка и желета. Кайсиевото масло се придобива от костилката на плода.

Ето за какво е полезна кайсията:

Запек

Плодът е богат на фибри, следователно улеснява дейността на червата. Често е препоръчван като натурален слабител на пациенти, които редовно страдат от запек. Кайсията помага и за цялостното смилане на храната.

Треска

Сокът от кайсии, често се препоръчва на пациенти, които страдат от треска, защото осигурява на тялото необходимите витамини, минерали, калории и вода. Освен това го изчиства от токсините. Дори някой хора лекуват треската със задушени кайсии.

Кожни раздразнения

Кайсиевото масло е полезно за кожата. То се абсорбира бързо и не омазнява кожата по време на прилагането. Кайсията се използва не просто за да поддържа кожата гладка и лъскава, а помага и в редица кожни заболявания, включително екземи, сърбеж, краста и други.

Анемия

Благодарение на наличието на желязо и мед в кайсиите, когато се консумират, те спомагат за производството на хемоглобин. Това пък помага за лечението на анемия.

Рак

Смята се, че семената на плода, спомагат за лечението на рак.

Астма

Също така се вярва, че кайсиевото масло е натурален анти-асматик, и помага при лечението на болестта.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама