Страхотни ползи от витамин В12


Страхотни ползи от витамин В12
Снимка: iStock/Guliver

Все повече се говори за ползите на витамин В12. Те са многобройни и със сигурност е хубаво да приемате по-често от този витамин. Ето защо:

Витаминът помага на очите ви

Макулната дегенерация е болест, която може да повлияе негативно на зрението ви. Високи нива на витамин Б12 в организма ви намалява значително вероятността от подобна болест.

Според проучване високите нива на витамин Б12 в организма ви намаляват съдържанието на аминокиселината хомоцистеин, която е свързана с дегенеративни болести в очите.

Проучване сред над 5000 жени в САЩ над 40-годишна възраст показва, че приемът на витамин Б12, заедно с фолиева киселина и витамин Б6 намалява значително вероятността от дегенеративни болести в очите.

ИМАТЕ ЛИ САЛВИЯ У ДОМА, НЕ ВИ ТРЯБВА ЛЕКАР!

Грижи се за здравето на сърцето

Ако нивата на хомоцистеин в тялото са прекомерно високи, има по-голям риск от проблеми със сърдечно-съдовата система. Витамин В12 се грижи за нормализирането на нивата на този протеин, което намалява риска от заболявания на сърцето. И обратното – малко витамин-високи нива на хомоцистеина.

Здрави коса, кожа и нокти

Красивата кожа, здравите нокти и силната коса са мечта на много хора. Можеш да ги постигнеш, ако приемаш витамин В12 достатъчно често. Той ще предотврати появата на зачервявания и инфекции и ще помогне на кожата да бъде значително по-здрава. Също така ще заздрави ноктите ти и ще намали косопада и цъфтежа на косата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама