Сутрешни навици, за да сме по-бодри


Сутрешни навици, за да сме по-бодри
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно всяка ваша сутрин протича по един и същ начин. Ако обаче включите в нея още няколко полезни ритуала, ще се чувствате далеч по-бодри и ефективни. Не се тревожете – предложенията ни са лесни и всяко се изпълнява само за минути.

Масаж на ушите

Още докато сте в леглото, разтрийте нежно ушите си. Това ще ви накара да се разсъните по-бързо и да започнете деня си, чувствайки се свежи.

Чаша топла вода с лимон

Много се е изписало за положителното въздействие на чаша топла вода с лимон сутрин на гладно. Ние ще припомним само, че тя помага за изчистването на организма от токсините и за повишаването на имунитета. След като я изпиете, изчакайте 20 – 30 минути, преди да закусите.

Почистване на езика

Миете зъбите си два пъти на ден, но почиствате ли езика си? Там също се наслояват много бактерии, които причиняват лош дъх и проблеми със самите зъби. За почистването използвайте обикновена четка за зъби. Изчиствайте много внимателно, за да не нараните повърхността на езика.

Лъжичка мед

Медът ще ви зареди с енергия от сутринта, ще ви направи по-работоспособни и ще подобри паметта ви. Хапвайте по една чаена лъжичка 10 – 15 минути преди закуската. Ако не обичате мед в чистия му вид, може да го разтваряте в чаша вода. Ефектът ще е същият.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама