Сутрешни ритуали, с които ще направите деня си по-хубав


Сутрешни ритуали, с които ще направите деня си по-хубав
Снимка: iStock/Guliver

Още една мрачна сутрин... Алармата пак звъни. Докато си вземах душ в движение, закуската беше изгоряла. Децата дори не мислят да ходят на училище. Колата пак прави някакви проблеми...

Междувременно сте пропуснали важно обаждане... Ами ако денят не се определя от самото начало? Бизнес треньорът Шон Екор е уверен: 20 минути са достатъчни, за да поправим лошата сутрин.

Авторът на книги за мотивацията Шон Екор смята, че има тясна връзка между усещането за щастие и успех в живота, като щастието е на първо място в тази верига. Той предлага сутрешна техника, която ще ви помогне да се настроите към положителното и да получите така нареченото предимство на щастието - емоционална защита от стрес и ежедневни проблеми.

Мозък, „изпълнен“ с радостни емоции, се справя по-добре с интелектуалните предизвикателства, тонизира тялото и спомага за повишаване на професионалната производителност с 31%.

И така, представяме ви 5 стъпки за успешен и щастлив ден.

1. Две минути за положителни спомени

Мозъкът лесно се заблуждава - не прави разлика между истинското впечатление и фантазията. Намерете две минути свободно време, вземете химикалка. Опишете подробно най-приятното изживяване през последните 24 часа и го преживейте отново.

2. Две минути за "добро писмо"

Напишете няколко мили думи на любимия си, родители, приятел или колега, пожелайте им добро утро или направете комплимент. Ефект 2 в 1: чувствате се като добър човек и укрепвате отношенията си с другите. В крайна сметка доброто винаги се връща.

Не започвайте сутринта, като четете съобщения в социалните мрежи. Това е време на осъзнаване и планиране.

3. Две минути да благодарите

Най-малко три последователни седмици записвайте всеки ден три нови неща, за които сте благодарни за цял живот. Това ще ви настрои оптимистично и ще ви помогне да се разсеете от мрачните мисли за провалите.

Помнете всички хубави неща, които имате. С малко обучение ще се научите да виждате чаша наполовина пълна, а не наполовина празна. Оптимистичен поглед към света ще ви направи по-щастливи. Субективното чувство на щастие, както знаем, е витамин за обективни постижения.

НАЙ-СИЛНИТЕ И МОТИВИРАЩИ ЦИТАТИ НА ВЕЛИКИЯ БУДА

4. 10-15 минути за сутрешни упражнения

Ходете бързо или бягайки през парка от метрото до офиса. Енергичното упражнение, дори и да е само по 10 минути на ден, ще напълни мозъка с ендорфини. Този хормон на щастието намалява стреса и подобрява умствената способност. Освен това, отделяйки малко време за собственото си тяло, се концентрирате върху нуждите си и стимулирате самочувствието.

5. Две минути за медитация

Накрая седнете и медитирайте няколко минути, приведете мислите си в ред, слушайки дишането си. Отпуснете се и ще се почувствате по-добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама