Свинската мас всъщност е полезна


Свинската мас всъщност е полезна
Снимка: iStock

Всички мазнини са много калорични и със сигурност, ако често ги консумираме, скоро ще се сдобием с излишни килограми, които определено са вредни. Истината обаче е, че множество изследвания доказват, че няма никаква връзка между консумацията на така наречените „наситени мазнини” и сърдечно съдовите заболявания. Напротив! Има много ползи от свинската мас.

Ето и някои от тях:

Витамин F

Малко известен, но с изключителни качества, мастно-разворимият витаним F (от английски “fat”) е съставен от мастните киселини – линолова, линоленова и архидонова. Освен безбройните ползи за здравето и красотата, които ни дава, той ни предпазва и от натрупването на лош холестерол и подпомага имунната система.

Витамин D

Известен факт е, че витамин D се синтезира в човешкото тяло чрез излагане на слънчева светлина. За щастие свинската мас е вторият най-богат източник на този безценен витамин. Освен че влиза в състава на зъбите и костите, той подпомага организма в борбата с инфекциите, от което безспорно всички имаме нужда през грипния сезон.

Витамин В

Сланината е добър източник и на витамини от група B – енергия, имунитет, тонус... Дори не можем да изброим всички ползи от него.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама