Тези билки са незаменими за здравето и красотата на всяка жена


Тези билки са незаменими за здравето и красотата на всяка жена
Снимка: iStock

Лечебните свойства на билките са били известни още преди  хилядолетия на нашите предци.  Това са най-добрите лечебни растения, които са безценни за здравето и красотата на всяка жена.

1. Маточина

Наричана е още „лимонова трева” заради приятната си миризма. Тя облекчава спазми, главоболие, световъртеж. Оказва положителен ефект и върху храносмилателната система. Използва се при нарушение на метаболизма и функциите на репродуктивната система.

Билки за баланс за женски хормони

2. Лайка

Лайката е богата на каротин, витамин С и глюкоза. Тя има антибактериални и противовъзпалителни свойства, премахва главоболието и успокоява нервната система. Освен това поддържа здравето и красотата на кожата.

3. Мента

В малки количества ментата действа успокояващо, но в по-високи концентрации зарежда с енергия. Тази билка нормализира храносмилането и възстановява хормоналните нива. При стрес и безпокойство чаша чай от мента може да успокои ума и да помогне да се отървете от негативните мисли.

4. Невен

Тази билка е известна със своите антибактериални свойства от древни времена. Използва се при лечение на кожни заболявания, има отлични лечебни свойства, премахва възпаления и акне. Невенът е най-полезното растение за кожата на жените, според козметолозите.

5. Коприва

Изплакването на косата с коприва ще помогне за подхранване и възстановяване на нейния блясък. Също така отварата от тази билка помага при обилна и болезнена менструация. Съдържащият се в нея витамин В подобрява състоянието на кожата.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама