Топ 4 суперхрани, които трябва да консумирате всеки ден


Топ 4 суперхрани, които трябва да консумирате всеки ден
Снимка: iStock

Ние сме това, което ядем. Именно затова трябва да подбираме внимателно менюто си и да включваме в него супер храни, които са изключително полезни, като:

Кисело мляко

Това е един от най-естествените и достъпни източници на пробитици, които можете да консумирате. Имайте предвид, че е важно да избирате биосертифицирани продукти със само две съставки - мляко и живи пробиотични култури. Освен че съдържат нишесте и захар (или изкуствени подсладители), конвенционалните млечни продукти са обременени също с хормони, ГМО и антибиотици, давани на животните по време на самото им отглеждане.

Вижте още: Това са най-богатите на витамин С плодове и зеленчуци

Кисело зеле или кисели краставички

Ферментиралите храни като кисело зеле или кисели краставички се считат за отлични източници на пробиотици. Колкото по-голямо разнообразие от тези храни консумирате, толкова по-полезни щамове пробиотични бактерии ще получи организмът ви.

Кефир

Не пропускайте да включите в менюто си и кефир. Той е много по-богат на пробиотици. Също така съдържа олигозахариди, които подхранват полезните бактерии в червата и така поддържат имунната система "в изправност". По същество кефирните зърна представляват колекция от бактериални дрожди, които се ферментират с течност, за да се получи кефир. Освен с мляко, кефир може да се приготви и с кокосова вода.

Аспержи

Те съдържат естествени пребиотични фибри, известни като инулин, които не само подхранват полезните бактерии в червата, но и спомагат за елиминирането на вредните такива.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама