Топлата вода - 7 неочаквани ползи от нея


Топлата вода - 7 неочаквани ползи от нея
Снимка: iStock/Guliver

Съвременното поколение е научено да пие вода. Все по-често по улиците може да видите млади хора с бутилка минерална вода, особено когато температурите навън са над 30 градуса. За ползата от топлата вода обаче се знае по-малко. А тя е особено полезна, ето защо:

1. Облекчава менструалните болки

Много жени страдат от болки по време на месечния цикъл, а пиенето на топла вода облекчава спазмите, успокоява мускулите на корема и успокоява организма.

2. Чисти организма

Топлата вода е ценен помощник при детоксикация на организма. Тя постепенно повишава температурата на тялото, като ускорява отделянето на пот. Така токсините се изхвърлят от организма по-лесно и той се чисти от отровите. Най-голяма е ползата от пиенето на топла вода с лимон.

3. Подобрява обмяната на веществата

Метаболизмът се подобрява изключително много, когато пием топла вода. Тя е необходима за правилната обмяна на веществата. Затова е полезно денят да започва с чаша топла вода – това е най-правилното "събуждане" на целия организъм. Тя ускорява всички процеси в храносмилателната система и стимулира чистенето на червата. Като предпазва и от запек. Действието на топлата вода е много по-мощно от това на студената.


ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА КОКОСОВИТЕ ПРОДУКТИ

4. Помага при простуда

Топлата вода е от полза при настинка, кашлица и болки в гърлото. Тя поддържа лигавиците влажни, облекчава отхрачването, помага за изчистване на дихателните пътища.
От полза е за промивика на носа, като облекчава хремата.

5. Забавя стареенето

Пиенето на топла вода забавя стареенето. Водата поддържа тургора на клетките, подобрява еластичността на кожата, правейки я по-гладка, свежа и красива. Особено е важно да пием при акне и други проблеми на кожата.

6. Прави косата мека

Топлата вода поддържа красотата на косата – прави я по-мека. Това е така, защото водата активизира нервните окончания в корена на косъма, което е особено полезно за растежа и здравината му. Ако миете косата с топа вода, това също така ускорява и растежа.

7. Ускорява кръвообращението

Когато пием топла вода, циркулацията на кръвта в тялото се ускорява. А това подобрява работата и на нервната система.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама