Това е една от НАЙ-полезните храни. Ето защо!


Това е една от НАЙ-полезните храни. Ето защо!
Снимка: iStock/Guliver

Ние сме това, което ядем. Именно затова е важно каква храна приемаме. Колкото по-натурална е тя, толкова по-добре за нас и нашия организъм.

А знаете ли, че чесънът е една от най-полезните храни?

Ето защо:

1. Чесънът укрепва имунната система, както и помага при борбата с гръдни инфекции и кашлица. През зимните месеци Чесънът е чудесна добавка за стимулиране на имунната система и отблъскване на настинки и грип.

Вижте още: Здравословните ползи от какаото

2. Чесънът съдържа високи нива на йод, което спомага при хипертиреоидно състояние на щитовидната жлеза.

3. Чесънът е чудесен източник на антиоксиданти, които играят важна роля за нашето здраве. Доказателствата са разнообразни, но има някои изследвания в подкрепа на потенциалните ползи на Чесъна. Една от ползите му е, че може да се благоприятства здравето на кожата, тъй може да убива бактериите, които понякога са причина за акне.

4. Чесънът има противовъзпалителни свойства. Основното вещество в Чесънът е алицин, сяросъдържащо съединение, което е естествен антибиотик. През Първата световна война войници са използвали счукан чесън върху инфектирани рани. Ако решите да вземете чесън под формата на таблетка, не забравяйте да използвате капсули. Процесите, използвани за създаване чесън таблетки унищожават алицинът.

5. Чесънът е чудесен източник на витамин В6, който е необходим за здрава имунна система и ефективен растеж на нови клетки. Витамин B6 също може да помогне при промени в настроението и подобряване на вашия весел нрав!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама