Три съвета за правилно хранене от френските деца


Три съвета за правилно хранене от френските деца
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много от жените искат да подражават на французойките и това е напълно естествено. Те са красиви, успели, грациозни и харесвани от мъжете. Но ако искате да научите повече за здравословното хранене и режим, трябва да погледнете техните деца.

Да, точно така!

Наскоро дори, американски изследователи са посетили френски училища, за да разпитат децата за това какви са техните хранителни навици. Френският подход към културата на хранене е повече за това как се храним, от колкото за това какво консумираме.

Ето и три безценни съвета от френските деца:

1. Хранете се по график!

Френските деца имат определен график и винаги си го спазват. 3 хранения на ден плюс традиционната следобедна закуска, която включва плод, кисело мляко или някое десертче. Това е! Според тях е изключително вредно да се яде (дори и малко) по цял ден.

Със сигурност ви се е случвало да хрупане нещо, когато сте в офиса, пред компютъра или телевизора. Малките деца съветват обаче да забравите за тези вредни навици и да спазвате хранителен график.

Храненето в режим, а не безразборно, позволява да се нахраним добре, с истински порции.

2. Не прекалявайте с храната! Яжте докато се нахраните!

Много хора правят грешката да се наядат хубаво и след това да им е тежко и гузно. Често, когато ни е вкусно, ние просто нямаме граници и ядем, докато не свърши.

Френските деца, освен че се хранят в определен график и режим, никога не прекаляват. Техният съвет е да не бързаме с храненето, да дъвчем добре всяка една хапка, като по този начин организмът ни ще даде сигнали за засищане, преди да сме преяли. Това е моментът, в който сме се нахрани и трябва да спрем. Докато не дойде време за следващото хранене.

3. Храната е нещо специално!

Французите винаги подбират както храната си, така и напитките. За тях храненето е нещо специално и точно заради това му обръщат изключително внимание.

Френските деца споделят, че когато вечерят или обядват, цялото семейство се събира, сяда на масата и се отдава на прекрасната храна.

На трапезата винаги присъстват вкусни, здравословни храни, всичко е добре подредено и дори украсено. Така французите се наслаждават максимално на храната си.

Рядко ще видите във Франция хора, който ядат по улицата или докато шофират. Храненето пред телевизора или компютъра е забранено.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама