Уникалната роля на лука и чесъна в диетите


Уникалната роля на лука и чесъна в диетите
Снимка: iStock

Знаете ли, че чесънът и лукът намаляват страничните ефекти, характерни за диетите с високо съдържание на мазнини?

В продължение на хиляди години хората по света са се възползвали от невероятните лечебни ползи на тези два зеленчука. Още през 1500 г. пр. Хр. египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания - от необичайни разраствания и паразитни инфекции, до общо усещане, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, известен основател на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания. Днес изследване, проведено в Нанкин, Китай, и публикувано в списанието „Хранене и метаболизъм", установява, че маслата в чесъна и лука могат да противодействат на страничните ефекти, които диетите с високо съдържание на мазнини имат върху човешкото тяло.

Почитателите на кетонни или виисокомазнинни диети приемат основно животински мазнини. Това, разбира се, намалява мазнините в тялото, но си има и своите странични ефекти. Лукът и чесънът се справят точно с тези проблеми, които съпътстват хранене от този тип.

Накратко - съществуват множество причини, поради които трябва да добавиш лука и чесъна към диетата си. Тези зеленчуци овкусяват храната, позволяват ви да поддържаш здравословно тегло и дори предотваратяват диабет тип 2 и различни сърдечносъдови заболявания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама