Вземи краката си в ръце с Краченица (ВИДЕО)


Вземи краката си в ръце с Краченица (ВИДЕО)
Снимка: ПР

Кой не е чувал за ръченица? Българските народни танци са известни с красотата си и огромната полза за тялото и духа. Именно те са вдъхновението, довело да създаването през 2021 г. на танца Краченица. Новата танцова стъпка е замислена специално с грижа за активни и красиви крака и може да се практикува, за да тонизира и подпомага усещането за лекота в краката.

Усуканите, разширени и изпъкнали вени, които най-често засягат краката, са известни още като хронична венозна болест. Образуват се, когато вътрешните клапи на вените не функционират добре, пропускат кръвта в погрешна посока надолу по крака и тя се събира във вените. Това води до разтягане и разширяване на вената, a оттам идва усещането за подуване и болката. През горещите месеци състоянието на вените може да се влоши и затова е добре да положим специална грижа за тях – приложение на венотонични медикаменти, както и режим за активно и постоянно раздвижване.

И за да бъде раздвижването приятно и полезно за краката, на помощ идва Краченицата. Бъдете спокойни: стъпките на този танц са много лесни и всеки може да ги усвои, да танцува сам или с приятели. В същото време неговата уникална хореография подпомага венозната циркулация и е просто перфектна за лесно раздвижване през деня, когато нямаме време за по-дълги разходки. Успехът на Краченицата е в това, че комбинира полезни упражнения за активни и красиви краката по приятен и забавен начин. Всеки, който се е пробвал, остава много доволен.

Ето и основните стъпки на Краченица, която е чудесен начин да вземете краката си в ръце още това лято:

(1) Пета след пета

Вижте тук: venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-1.mp4

(2) Пръсти настрани

Вижте тук: venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-2-1.mp4

(3) Назад, назад

Вижте тук: venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-3-1.mp4

(4) Едно наляво, едно надясно

Вижте тук: venite.bg/wp-content/uploads/2022/05/Krachenitza-4-1.mp4

 

Маестро, музика!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама