Защо да пиете вода на празен стомах всяка сутрин


Защо да пиете вода на празен стомах всяка сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Японките са известни с това, че са здрави и имат фини фигури. Макар че генетиката играе определена роля, много твърдят, че техният сутрешен ритуал може също да им помага. Те просто пият вода на празен стомах, веднага след като се събудят всяка сутрин.

Според много изследвания, тази проста техника има положителни ефекти при различни здравословни състояния.

Как се изпълнява:

Изпийте 4 чаши по 160 мл хладка вода, когато се събудите, преди да сте си измили зъбите и на празен стомах.

Не яжте в следващите 45 минути.

Пийте вода поне 30 минути преди ядене, но не пийте 2 часа след закуска, обяд и вечеря.

Ако не може да изпиете 4 чаши вода на празен стомах, може да започнете с една чаша. Постепенно увеличавайте приема на вода, докато достигнете 640 мл.

Здравословни ползи:

1. Помага на тялото да се отърве от токсините

Когато пиете вода, това естествено предизвиква движение в стомаха. През нощта тялото се възстановява и преработва всички токсини в тялото. Когато пиете вода на празен стомах сутрин, вие ще отмиете тези вредни токсини, оставяйки тялото си свежо и здраво. Пиенето на много вода може да помогне за увеличаването на производството на мускулни клетки и нови кръвни клетки.

2. Подобрява метаболизма

Пиенето на вода на празен стомах може да увеличи метаболизма ви с поне 24%. Това е много важно за тези хора, които спазват стриктна диета. Когато сте повишили метаболизма, това подобрява храносмилателната система. Ще ви е по-лесно да следвате режима си, ако храносмилате по-бързо. Пиенето на вода, веднага след като се събудите очиства дебелото черво, като това му помага да усвоява хранителните вещества.

3. Здравословно отслабване

Когато пиете вода сутрин на гладно, вие ще се отървете от всички токсини и ще подобрите храносмилателната си система. Ще се чувствате по-малко гладни и по-рядко ще изпитвате неудържимо желание да се храните. Това ще предотврати качването на килограми, причинено от преяждане.

4. Облекчава киселини и стомашно разстройство

Лошото храносмилане се причинява от увеличена киселинност в стомаха. Вие страдате от киселини, когато киселината отиде в хранопровода. Когато пиете вода на празен стомах, тези киселини отиват надолу и се разреждат, което решава проблема. Това осигурява и здравословен старт на стомаха за предстоящата закуска.

5. Подобрява вида на кожата

Дехидратацията причинява бръчки и дълбоки пори в кожата. Пиенето на 500 мл вода на празен стомах подобрява кръвообръщението в кожата и я прави да изглежда блестяща. Освен това, пиенето на вода през целия ден означава, че тялото освобождава токсини, което ще направи кожата ви по-сияйна.

6. Осигурява блестяща, гладка и здрава коса

Дехидратацията може да има сериозни последици върху растежа на косата, а също така да я направи чуплива и суха. Пиенето на големи количества вода подхранва косата отвътре навън.

7. Предотвратява камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур

Пиенето на вода веднага след ставане е важно за предотвратяването на камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур. Пиенето на вода на празен стомах разрежда киселините, които водят до камъни в бъбреците.

8. Засилва имунната система

Пиенето на вода на празен стомах помага за балансиране на лимфната система, което води до повишени нива на имунитет. Когато тя е силна, това ще ви предпази от различни болести и ще ви предпази от чести разболявания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама