Защо е по-добре да не носиш бельо


Защо е по-добре да не носиш бельо
Снимка: Thinsktock/Guliver

Ако Шекспир живееше в нашето съвремие, вероятността емблематичният му въпрос да звучи като "Да бъда или да не бъда… с бельо?” е доста голяма. Все пак, този сложен казус се е разисквал години наред и към днешна дата ходенето без бельо има както верни привърженици, така и върли противници.

Още през 20-те години на миналия век дизайнерите не пропускали възможност да изтъкнат предимствата на кюлотите. От друга страна, лекарите били убедени, че долните гащи са опасни за здравето, защото стягали кожата, блокирали кръвоносната система, а това вредяло на женската репродуктивност.

Днес битуват някои заблуди, най-голямата от които е, че ходенето без бельо може да се окаже пагубно за сексуалното ви здраве. Ето защо днес ще ви представим 5 неоспорими доказателства защо все повече жени трябва да прегърнат "голата” идея и да захвърлят бикините.

1. Удобно е

Разбира се, започваме от най-логичната причина – наистина е адски комфортно и отпускащо. Още повече, ако сте били цял ден на работа, несъмнено това ще ви стори като едно от най-хубавите неща, които сте правили скоро време.

2. Няма връзка между ходенето "дибидюс” и инфекциите

Това е най-разпространеният мит, който спира много дами да се отпуснат в тази насока. Д-р Джилиан Дийн, директор на клиниката за планирана бременност в Ню Йорк, е категорична, че няма пряка връзка между ходенето без бельо и гъбичните инфекции. Всъщност, шансът да се сдобиете с бактериална вагиноза е в пъти по-голям, ако носите стегнато бельо от изкуствени материи.

3. То предотвратява различни болести

Може би някои от вас знаят, че много гинеколози съветват при хемороиди, генитален херпес или друг здравословен проблем, който причинява болка в тази област, да се спи без бельо. Дори никога да не сте имали подобни оплаквания, превенцията е важна. Известният белгийски професор Жан-Пиер Мартинез не пропуска повод да посъветва дамите да захвърлят долното бельо преди лягане, освен когато са в месечен цикъл.

4. Ще се почувствате по-секси

Разбира се, някои жени се чувстват най-привлекателни, когато се сдобият с комплект изискано дантелено бельо. Повярвайте ни, няма нищо по-сексуално от носенето на… нищо. Ако все още се съмнявате в това, изпробвайте твърдението върху вашата половинка.

5. Дрехите ще стоят по-добре

Няма начин да не сте попадали поне веднъж на папарашки кадри, които документират, че голям процент от холивудските знаменитости не носят бельо. Това обаче съвсем не е някой трик за медийна слава. В действителност, всички дрехи (особено официалните) стоят зашеметяващо върху гола кожа. Все пак, коя дама би искала силуетът й да бъде развален от парче плат, нахално впиващо се във формите й?

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама
Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама