Здравословни храни за борба с инфекциите


Здравословни храни за борба с инфекциите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Бактериите са неразделна част от живота, а много от тях са жизненоважни и много полезни за здравето ви и поддържат имунната система в състояние да ви предпази от други бактерии, които наистина могат да ви навредят. За да се справяте по-успешно с последните, е добра идея да засилите имунната си система, колкото е възможно повече с това, което ядете. Ето някои предложения:

Кокосово масло

Кокосовият орех се счита за една от най-добрите антимикробни храни, тъй като има високо съдържание на лауринова и каприлова киселина. Кокосово мляко и кокосово масло, предпазват от вредни бактерии и гъбички (като кандида причиняваща обриви, хронична умора, депресия, сърбеж, промени в настроението, желание за прием на сладки неща). С кокосовите продукти помагаш на организма да се пречисти от тях, ако вече се е заразил.

Лук

Познат от вкусните ястия, лукът се използва в борбата с бактериите и гъбичните инфекции. Той е много полезен при леки настинки, предпазва сърцето и черния дроб. Високото му съдържание на антиоксиданти, калий, витамин В6 и витамин С повишават защитните сили на организма. Затова старите хора препоръчват повече лук при грип и настинки.

Риган

Много хора по света използват маслото от риган за борба с гъбични и бактериални инфекции. Всеки може да отглежда риган в домашни условия и да пие чай от него. В растението има голямо съдържание на антиоксиданти, а хлорофилът в листата му се бори с киселинността и вредните бактерии, причиняващи болести в стомаха. Освен това риганът намалява стреса и помага за укрепването на имунната система.

Чесън

Също както обикновения кромид лук, чесънът държи бактериите надалече. Само няколко скилидки могат да прочистят храносмилателния тракт. Чесънът съдържа витамин В6 и калий, които детоксикират организма, стимулират здравето на сърцето и укрепват черния дроб, а също така повишават имунитета. Чесънът е естествен пребиотик и улеснява работата на добрите бактерии в тялото.

Тиквени семки

Тиквените семки имат невероятни свойства, чрез които вредните паразити могат да се отделят чрез храносмилателния тракт. Семките имат високо съдържание на растителни протеини и са богати на омега-3 мастни киселини, които ги правят много полезни за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и облекчават състоянието на суха кожа и така предпазва от гъбични инфекции.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама