Здравословни навици, които да вземете от мъжете


Здравословни навици, които да вземете от мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че жените са тези, които водят по-здравословен начин на живот. Посещаваме лекари по-често, дори живеем по-дълго. Ето защо, едва ли сте се замисляли, че някои навици на мъжете могат да ни бъдат много полезни.

Изследвания показват, че силните половинки могат много по-лесно да намалят теглото си и да бъдат щастливи и спокойни, отколкото жените. И това се дължи именно на ключови различия в начина на живот на двата пола.

Ето няколко полезни неща, които може да научите от мъжете и да прилагате в своя живот:

Яжте истинска храна

Много жени ядат твърде малко на закуска и обяд, твърдят диетолозите. А без достатъчно калории и правилната комбинация от протеини, въглехидрати и мазнини в храната, нивата на кръвната захар започват да се колебаят. Това може да ви накара да се почувствате гладни и да прибегнете до нездравословни храни.

Вземете пример от мъжете. За закуска разменете обичайната си купа корнфлейкс със сандвич с яйце и сирене или овесени ядки с ядки или плодове.

След това, за да останете сити до вечерта, наблегнете на обяда, като изядете една голяма салата, към която може да прибавите малко чисто месо. Този режим не само ще ви накара да се почувствате по-добре, но и да се отървете от излишните килограми.

Грабнете една бира

Знаете ли, че бирата е по-полезна и има много по-малко калории от виното и спиртните напитки? И тъй като тя е газирана, хората обикновено пият бира по-бавно.

Нещо повече, бирата пази сърцето здраво. "Тя съдържа понижаващи холестерола полифеноли", казват изследователи. И това е само малко от здравословните причини да пиете бира. Така че какво чакате, грабнете по една и се настанете удобно пред телевизора.

Вземете участие в отборна игра/спорт

Холандско проучване установи, че хората, които играят футбол или друг колективен спорт от два до три часа седмично, подобряват своята костна плътност и здравето на сърцето. Друг плюс на такъв вид спорт/игра е, че отборът преподава умения за комуникация, които ще ви бъдат полезни както в работата, така и във всяко начинание.

Така че изберете си любим колективен спорт и веднага се записвайте. Ще видите колко положително ще повлияе на здравето и настроението ви.

Грижете се повече за тялото си 

Въпреки че жените са по-суетният пол и се смята, че полагат непрекъснато грижи за външния си вид, това не е съвсем така.

Последните изследвания показват, че докато мъжете обикновено са доволни или безразлични към това, което виждат в огледалото, осем от 10 жени са недоволни от своето отражение. 

Ако не харесвате тялото си и себе си, другите също няма да ви харесват. Това също така може да повиши риска от депресия и тревожност.

Затова тренирайте повече. Според едно скорошно проучване от Университета на Флорида, редовното спортуване може да промените вашата гледна точка към по-добро. Това ни помага да се гордеем с това, което тялото ни може да постигне.

Не се тревожете за глупости

Един чудесен съвет от силните половинки, който може да ни бъде от голяма полза в живота.

Жените сме доста по-чувствителни и приемаме нещата много по-сериозно. Дори може да направим от малкия проблем голяма драма.

Мъжете, за разлика от нас, гледат по-повърхностно на нещата и това им помага по-лесно да се справят с проблемите. Което пък е от изключителна ползва от физическото и емоционално здраве на всеки.

Мастурбирайте

Около 60 процента от мъжете мастурбират редовно, в сравнение със само 40% от жените. Истината е, че пропускайки този интимен акт, това може да ви лиши от някои сериозни умствени и физически ползи.

"Оргазмите освобождават хормони, които ни карат да се чувстваме добре, включително ендорфини и окситоцин", казва Хилда Хътчерсън, професор по клинична акушерство и гинекология в Колумбийския университет. Именно те увеличават релаксацията, подобряват качеството на съня и намаляват тревожността.

Така че не се притеснявайте да бъдете интимни със себе си в леглото сутрин, преди да си легнете или докато си взимате душ.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама