Здравословни трикове, за да се чувстваме страхотно


Здравословни трикове, за да се чувстваме страхотно
Снимка: iStock/Guliver

Човешкото тяло е един от най-впечатляващите системи на Земята. И като всеки останала механизъм, има много трикове, които могат да бъдат приложени с цел да се опрости и подобри неговото функциониране.

Днес сме ви приготвили ефективни начини да се справите с малки, ежедневни физически проблеми.

Как да излекувате леко гъдел в гърлото

Макар че звучи странно, е направено изследване, че търкането по ухото може да излекува гъдел в гърлото. Това е защото това стимулира нервите, които причиняват мускулни спазми, което ще ви помогне да се отървете от неприятното чувство.

Ако не може да чуете добре

Отговорът е доста прост. Просто слушайте по-внимателно, но с дясното ухо. То е изградено да идентифицира по-добре речта, а лявото музикалните тонове. Това се причинява от различни функции на различи части в мозъка.

Какво да правите, ако се страхувате от игли

Усещането, когато ви бият инжекция, не е много приятно. Има обаче начин да избегнете болката. Опитайте се да се изкашляте, когато ви бодат. Изследвания са показали, че когато кашляте, докато ви бият инжекция, изпитвате по-малко болка. Кашлянето кара кръвното налягане изведнъж да се увеличава, като по този начин подтиска способността на гръбначния мозък да предава болки усещания

Ако сте яли прекалено много преди лягане

Този метод ще ви помогне да се отървете от киселини в стомаха: просто легнете на лявата страна. По този начин стомахът ви ще бъде на по-ниско, отколкото хранопровода, което го прави по-трудно за киселината да влезе в ларинкса. Също така не се препоръчва да си лягате веднага след ядене - най-добре е да изчакате 2 или 3 часа.

При болки в зъба

Веднага посетете зъболекаря си. Но ако нямате такава възможност, за да се отървете веднага от болката, вземете кубче лед и търкайте дланта си между палеца и показалеца. Болката, която изпитвате, ще се намали. Стимулирайки нервите в тази зона на ръката причинява леко обезболяване и блокира сигналите за болка да достигат до мозъка.

Ако се чувствате много нервни

Може да духате на палеца си. Един забавен факт: палецът ви има собствен пулс. Намалявайки пулса на палеца, може да успокоите вашия сърдечен ритъм. Когато духате на палеца, това забавя и успокоява сърцебиенето.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама