Знаете ли, че карфиолът може да бъде и вреден?


Знаете ли, че карфиолът може да бъде и вреден?
Снимка: iStock/Guliver

Макар че има много ползи и е вкусен, когато се включи в ястия, карфиолът може да бъде и вреден. Да, точно така!

Този зеленчук съдържа гойтрогени, естествени вещества в някои храни, които могат да повлияят на работата на щитовидната жлеза. Хора с вече съществуващи и нелекувани проблеми на щитовидната жлеза трябва да избягват консумацията на карфиол поради тази причина. Готвенето може да помогне разформироването на тези съединения.

ПОЛЗИ И ВРЕДИ ОТ РАЙСКАТА ЯБЪЛКА

Карфиолът съдържа и естествени вещества, наречени пурини. При някои индивиди, които са податливи на пуринови проблеми, прекомерният прием на тези вещества може да причини здравословни проблеми .

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама