Почистване на лицето: Не правете това вкъщи!


Почистване на лицето: Не правете това вкъщи!
Снимка: Body Aesthetics

Птичи изпражнения, кръв от костенурка и слуз от охлюв – това не са съставки от вещерска отвара във филм на ужасите, а ценни елементи от нюейдж бюти ритуалите, които много звезди боготворят. Почистването на лицето или така наречените "фейшъли" са изминали дълъг път. От самоделни маски за лице с готварски съставки като сода, яйца, зехтин и мед и висене над врящата тенджера с чай от лайка под тежка хавлия, днес те вече са преобразяващи кожата почти спа процедури с множество предимства пред традиционното ръчно почистване на лицето.

Потърсихме доктор Трачева от Лазер център Body Aesthetics, за да ни разкаже повече за нашумялата Вортекс технология на терапията Hydrafacial MD. През последните три години тази изключително приятна и неинвазивна процедура зае второ място в света по популярност след инжекционните терапии. В Щатите всяка пета жена посещава козметична клиника или салон средно два пъти месечно за своя Hydrafacial.

Попитахме доктор Трачева (прочетете интервю с нея ТУК) защо препоръчва терапията пред обикновеното ръчно почистване на лицето и защо Вортекс технологията дава по-добри резултати.

Няколко поколения жени в България е трябвало да се грижат за външния си вид основно с кисело мляко и мед или с един от двата козметични крема, които пазарът е предлагал, които са били пенкилер за всичко – обриви, рани, бръчки, хидратация. Жените възприемат голяма част от навиците за грижа за външния вид от своите майки или други жени в семейството. Почистването на лицето в домашни условия се считаше едва ли не за една от големите глезотии, които жените си позволяваха. По-късно появата на козметични салони с професионална козметика и козметички, вдигнаха много нивото на този женски ритуал и е много трудно да оборим представата на голяма част от жените, че това е месечна необходимост на кожата им и че е полезно. За съжаление истината е по-различна.

Кои са рисковете от ръчното почистване на лицето?

Неизменна част от процедурата е "напарването" на кожата. Вече има различни начини за това, но ефектът е един – кожата омеква и порите се отварят. Това обаче не е добре за всеки вид кожа и не бива да се прилага на мазна кожа или акнетична кожа, защото стимулира производството на себум и може да допринесе за разнасянето на възпаления от пъпки.

Следващата част от процедурата е ръчно изстискване на порите. Това всъщност е най-неблагоприятният за кожата метод. Той травмира порите, води до отделяне на много повече себум и впоследствие разширява порите. Горният слой на кожата се наранява. Появяват се зачервявания и пъпки, от които понякога остават дълбоки белези.

Извършва се ексфолиация с механични есфолиращи продукти, които излющват само част от мъртвите кожни клетки, но и надраскват вече наранения горен жив слой на кожата.

На така наранената и насилена кожа се поставят серия от кремообразни маски, които подхранват новата кожа, но и моментално запушват отворените пори.

Заради всичко това методът на ръчното почистване на лице, особено в най-остарелия му вид, който най-често се практикува и към който най-голяма част жени са привикнали, не се препоръчва от специалистите. Част от рисковете са свързани с качеството на използваната козметика, уменията на козметика, хигиената на избрания козметичен салон.

Хитовата алтернативата, за която ни разказа доктор Трачева, е терапията Hydrafacial MD. Това е процедура, която се извършва с машина на много популярната марка Edge Systems. Носител е на редица награди. Четири поредни пъти печели приза на LNE and Spa за "Най-добър апарат за лице" и "Най-добър антиоксидант", наградена е на международния дерматологичен конгрес за "Нова неинванзивна процедура със забележителен, видим резултат", получава и признание за "Иновативна технология за подмладяване на кожата". Много световни звезди като Парис Хилтън, Фърги, Бионсе, Ева Мендес вече са се доверили на терапията и се радват на резултатите от нея.

Hydrafacial MD се отличава от всички останали процедури със системата Vortex-Fusion, която използва патентовани дюзи HydroPeel в комбинация с патентована вакуумна Вортекс технология и патентовани Hydrafacial серуми. Всяка от спираловидните дюзи изпълнява различна функция – ексфолиация, екстракция и хидратиране на кожата. Технологията Вортекс представлява завихряне, подобно на мини торнадо, на специални серуми и въздух с помощта на вакуум. По този начин, когато дюзата минава върху кожата, едновременно изсмуква замърсяванията, за да остави пората чиста и отделя серум, който прониква в дълбочина и насища кожата с антиоксиданти, пептиди и билки. Една от основните съставки на патентованите серуми на терапията е екстракт от див конски кестен, действащ противовъзпалително и капиляроукрепващо. Това е сигурен начин да се предотврати инфекция на почистените пори. Eфектът от терапията допълват екстракт от червени водорасли, глицерин, ниско молекулярна хиалуронова киселина, земни минерални пептиди, екстракт от Мирта, Mucor Miehei Екстракт, Arnica montana и екстракт от листа на китайската камелия.

От изключителна важност е, че дюзите са за индивидуална еднократна употреба и не бива да се мият или стерилизират, за да се ползват повторно. По този начин процедурата гарантира, че не можете да се заразите с чужди възпаления, извлечени от кожата по време на процедура. Доктор Трачева напомня винаги да обръщате внимание дали дюзите са отворени пред очите ви и дали след това са изхвърлени в кош за отпадъци. В Лазер център Body Aesthetics гарантират употребата на оригинални еднократни консумативи и серуми със система за сертифициране от самия производител на машината Hydrafacial MD.


Процедурата се извършва в 3 задължителни стъпки – ексфолиация, екстракция и хидратация. И 3 стъпки по избор – пилинг, добавяне на серуми против бръчки или петънца и домашна грижа. Вортекс технологията предпазва кожата от нараняване при всяка една от тези стъпки.

Екфолиацията на Hydrafacial е несравнима, използва се серума Activ 4, който съдържа салицилова киселина, екстракт от люляк, екстракт от мед и мая. Всички тези съставки целят да омекотят горния рогов слой на кожата и да я подготвят за цялостно почистване, регенериране и хидратация, които ще се случат в следващите стъпки от терапията. Ексфолиацията представлява премахване на най-горния слой на кожата, съставен от вроговени мъртви клетки. Това изравнява тена и дава път на новите, живи кожни клетки. Благодарение на тази стъпка козметиката за домашна грижа има в пъти по-добър ефект от преди – защото вече няма да бъде нанасяна върху мъртви клетки, а ще храни и разкрасява свежите клетки. След първата ексфолиация с Hydrafacial клиенти споделят, че се чувстват сякаш някой е почистил грим от лицето им, трупан с години.

За разлика от мануалното почистване на пори, в момента на екстракцията на Hydrafacial се използва серум Beta-HD, който има противовъзпалително и антибактериално действие и не позволява да раздразним кожата. Той прониква дълбоко в кожата и регулира отделянето на себум, но и стимулира кожата да се самопочиства и в следващите няколко дни след процедурата по напълно естествен за нея път.

При последната задължителна стъпка се използва серум Antiox+ за дълбока хидратация. Той съдържа хиалуронова киселина, витамин А и Е, както и екстракт от бял чай, които комплексно съживяват епидермиса, стимулират растежа на нови клетки и придават еластичност на кожата. Екстрактът от камелия предпазва от появата на петна и лунички. Допълнителен плюс в компонентите са рициново масло и екстракт от конски кестен, които укрепват капилярите. А за да намалим зачервяванията и да предпазим кожата от възпаления се грижи екстрактът от вълшебната арника. Резултатът е моментално чиста, гладка, хидратирана и сияйна кожа

Процедурата е изключително приятна и прилича на СПА изживяване. Най-често се прави през месец или два в зависимост от нуждите на кожата. При редовна употреба видимо намаляват малките мимически бръчки и пигментните петна.

Според доктор Трачева това е най-ефективната неинвазивна процедура за лице. Тя казва, че преходът от обикновено почистване към Вортекс е понякога труден и отнема време, но е необратим – всеки, веднъж изпробвал Hydrafacial, се пристрастява завинаги към усещането за почистена и съживена кожа.

ЗАПИШЕТЕ СВОЯ ЧАС ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама