101 отбивки в София


101 отбивки в София
Снимка: Сиела

По книжарниците излезе новият пътеводител от бестселъровата поредица "101 отбивки" на пътешественика Иван Михалев – "101 отбивки в София". Той насочва обектива си към място, чиято красота често забравяме – нашата столица.

Иван, вдъхновен от недоволството си, че повечето гидове за София се фокусират изцяло върху миналото – върху места и обекти, които в голямата си част вече не съществуват – решава да напише книгата, която сам иска да чете: съвременен наръчник към съвременна София, с нейните хора, места и случки.

"101 отбивки в София" включва малко известни, но впечатляващи места в София и близките околности. Традиционните забележителности на града пък, които не бива да се изпускат, са включени по нов начин – с неизвестни, любопитни факти.


Каква тайна крие във вътрешността си Паметникът на Съветската армия и защо посолствата на Австрия и Италия са разменили сградите си? Защо лъвовете на Лъвов мост са без езици и къде се намира позлатената каляска на Мария Антоанета? В коя софийска сграда е свирил оркестърът от "Титаник" и на колко години е най-старото дърво в столицата?

"101 отбивки в София" на Иван Михалев ще помогне на гостите на града да забележат скритата красота на българската столица, а на софиянците – да видят града, който наричат дом, с нови очи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама