Алпинистката Силвия Аздреева разказва своята история в "Да покориш себе си"


Алпинистката Силвия Аздреева разказва своята история в "Да покориш себе си"
Снимка: изд. Сиела

Силвия Аздреева разказва своята невероятна история в книгата "Да покориш себе си". Тя е жената, която успя да стане първият българин, изкачил последователно Еверест и Лхотце; първата българка на К2; първата българка на Лхотце; първата българка, изкачила три осемхилядника.

Историята на това (не)обикновено момиче с воля на високопланинска буря оживява в книга, написана в съавторство с журналиста Найден Тодоров. Тя ще излезе в началото на декември 2023.

От едно момиче, което просто обича планината, до същинска стихия, която стъпка по стъпка постигна наглед невъзможното, Силвия Аздреева се превърна във вдъхновение за хиляди българи и истински пример за човек с безгранична сила на духа.

"Да покориш себе си" разказва нейната история – сурова, неукрасена, без преструвки. История за собствените ни граници, която ще промени представите ви за всичко човешко. Чуйте я!

"БУУУМ! Могъщ гръм. Ако преди бях чувала подобен някъде в далечината, от безопасно разстояние, сега беше проглушително близо. Автоматично вдигнах погледа си нагоре. Все едно цялата планина се сгромолясваше и ни връхлиташе със страшна сила…"

~~~

Браво, Силвия! Гордея се с теб! Ти постигна много. Но нали знаеш – винаги може повече! Спомняш ли си какво ти казах, когато изкачи Еверест? Да, ти стъпи на Покрива на света, но има още много да се учиш. Да, изкачи най-високия планински връх, но ти можеш повече! А каквото е валидно за планината, е валидно и за живота!

Из предговора на легендарния Нирмал Пурджа – Нимсдай

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама