"Аз ще бъда учен" вдъхновява децата да следват мечтите си


"Аз ще бъда учен" вдъхновява децата да следват мечтите си
Снимка: изд. Ентусиаст

Кой иска да стане изследовател? "Аз ще бъда учен" от Теро Миелонен впуска малките читатели в необятния свят на науката и ги насърчава да развиват интересите си. Книгата представя единайсет професионални области и техните основни инструменти и методи, използвани от учените. А художничката Мари Ахокойву осигурява безкрайни мигове на забава, като разкрива вълнуващи моменти от изследователската работа.

Теро Миелонен е доктор по атмосферни науки във Финландския метеорологичен институт и изучава ролята на аерозолите в изменението на климата. Вдъхновен от работата си, той и Мари Ахокойву създават "Аз ще бъда учен". Увлекателна и информативна, книгата умело подтиква децата да следват интересите и хобитата си и след време да ги превърнат в професия.

Изданието съдържа много термини и факти, описани чрез историите на любознателни деца, които, водени от любопитството, тръгват по пътя на откритията. Като малка Кет изследва звездното небе с баща си, а сега работата ѝ е да намира нови планети. Маряне пък обича да търси съкровища и става археолог, който разгадава мистериите на древните култури. Едуардо обожава да играе видео игри. В момента не е професионален геймър, а създава климатични модели и размишлява какъв ще бъде света след сто години.

"Аз ще бъда учен" е своеобразен наръчник за бъдещи изследователи, който помага на децата да намерят своето място като професионалисти по-късно в живота.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама