Чалга певица управлява България в новия роман на Иво Сиромахов


Чалга певица управлява България в новия роман на Иво Сиромахов
Снимка: изд. Сиела

Популярният български писател, драматург, журналист и сценарист Иво Сиромахов ще зарадва почитателите си с нов роман, в който на прицел попада родната политическа класа. "Певицата взема властта" е забавно и едновременно с това плашещо пророчество, в което една твърде позната реалност е само на страница разстояние.

Напоследък на поп-фолк фурията Синтия не ѝ върви. Участията ѝ са намалели, шефът ѝ предпочита доста по-младите ѝ колежки и никой от близките ѝ приятели не е доволен от живота си. Затова тя решава да влезе в политиката, да вземе ВЛАСТТА и да оправи държавата.

В изкривената реалност, в която живеем, нищо не е невъзможно, и след изборите певицата се събужда като министър-председател на България напук на всички прогнози. Скоро обаче тя ще установи, че да управлява държава е малко по-сложно отколкото да пее за любов пред късаща салфетки екзалтирана публика. А на всичкото отгоре ѝ предстои да отиде до Европа и назад.

Българите никога не са получавали толкова много обещания, но колко ли от тях могат да бъдат изпълнени, преди нещата да загрубеят и да излязат от контрол?

Уж познатото пиперливо чувство за хумор на Сиромахов в тази книга прави неочакван завой и превръща "Певицата взема властта" в жестока сатира, в която смехът на читателя е най-безмилостния бич за самозабравилата се политическа класа. Това е едновременно най-забавната и най-сериозна книга на Сиромахов. Със сигурност най-добрата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама