"Цветовете в нас" или как да върнем цвета на живота


"Цветовете в нас" или как да върнем цвета на живота
Снимка: изд. ICU

Авторката на "180 секунди" и "Просто любов" Джесика Парк се завръща с романа "Цветовете в нас".

В сезона на равносметките, когато си задаваме въпроса "Това ли е моят живот?", любимата на четящите младежи Джесика Парк им предлага героиня, с която да се идентифицират. Кали Еванс копнее да изпълни дните си със смисъл, но ѝ е трудно да намери силата за това.

Движейки се по течението на собствената си несигурност, тя така и не се вписва в живота в слънчевия и колоритен Лос Анджелис. След смъртта на баща ѝ и последвалото преместване от Върмонт в Калифорния, останалите в семейството някак успяват да се адаптират. Докато майка ѝ се превръща в брокерка-работохоличка, а по-голямата ѝ сестра – в инфлуенсърка с впечатляващ брой последователи, Кали намира утеха във водката.

Когато почти е изгубила надежда, че нещо в живота ѝ ще бъде наред, Кали е изправена пред неочаквано предизвикателство.

Реновирането на родната ѝ къща в тихото градче Уейк я среща с призраци от миналото, с изоставени в зародиш чувства и с една стара тетрадка с рецепти, записвани от баба ѝ. Така кралицата на поръчаната за вкъщи храна преоткрива себе си и своите възможности, като се впуска във вълнуващи кулинарни експерименти и възобновява забравена семейна традиция - неделните брънчове за приятели.

"Цветовете в нас" е роман, в който вкусът към храната възвръща вкуса към живота.

С неподражаемия си стил Джесика Парк неусетно ни прави част от света на своите герои и техните истории. Подобно на "180 секунди" и трилогията "Просто любов", в "Цветовете в нас" са вплетени универсални теми като отношенията между деца и родители, прехода от детството към зрелостта, справянето с тежка загуба и много други.

Това е книга е за надеждата, прошката и намирането на собствения път, подходяща за тийнейджъри и младежи, но за техните родители, които често остават изолирани от света на своите деца.

За авторката:

Джесика Парк е родена в Бостън, завършва колежа Макалистър в Сейнт Пол, Минесота, с бакалавърска степен по психология. Макар да има възможност да практикува клинична психология, Парк предпочита да изследва хората чрез своите герои. Автор е на над петнадесет романа, в които присъстват теми, свързани с безпокойството и травмите в детството, психичното здраве и влиянието на социалните мрежи върху него.

Самопубликуваният ѝ дебютен роман "Просто любов" ѝ носи световна слава, но българската публика се влюбва в нея първо с трогателния "180 секунди" (ICU, 2019).

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама