Дарителска кампания за книги цели да върне децата в читалищата


Дарителска кампания за книги цели да върне децата в читалищата
Снимка: ПР

"Модерно е да се чете" стартира кампания в подкрепа на българските читалища и децата, които ги посещават.

Инициативата "Да върнем децата в читалищата" ще подпомага родните културни институти от всяко кътче на България, които имат нужда да увеличат съдържанието в библиотеките си с всякаква литература.

В последните години се усеща остър недостиг на книги в читалищата, особено в малките населени места у нас, където децата имат желание, но нямат какво да четат. В същото време много хора разполагат с пълни библиотеки с книги, които няма повече да прочетат. От друга страна, книги от задължителната литература в училищата също липсват в читалищата, така че закупуването на такива томове също е алтернатива за дарителите.

Всеки, който иска да помогне, може да дари книги и занимателни игри, като ги изпрати за собствена сметка на избраното от него читалище. Дарителите могат да избират от списък с читалища, които "Модерно е да се чете" ще актуализира регулярно в профилите си в социалните мрежи, а всеки месец ще бъде обявена информация за ново читалище, адрес и метод на доставка. Списъците ще бъдат под формата на отделен албум във Facebook и в папка "Highlight story" в Instagram.

Всяко читалище също ще може да се включи в инициативата "Да върнем децата в читалищата", единствено като се свърже с екипа на "Модерно е да се чете" и осигури адрес, лице за контакт, и заяви това, от което има нужда.

"Модерно е да се чете" вече стартира инициативата, подпомагайки Читалище "Надежда" в с. Лесичери, чиито читатели са на възраст между 7-16 години. Според директора на читалището децата се интересуват от световни класики, психология, философия и художествена литература. Много книги от задължителната литература в училищата от 1-8 клас липсват или са в твърде лошо състояние.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама